040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com

Divi review – Divi 4 Theme Builder update

10 april 2021 | Design, Divi, Review, Wordpress

Ik heb al een tijdje een vaste relatie. Ze is mooi, elegant, maakt mijn leven leuker en ze vult me echt aan… Ik heb haar ontmoet tijdens het werk, en hoewel het zeker geen liefde op het eerste gezicht was ben ik langzaam maar zeker van haar gaan houden. Na een paar dates klikte het zo goed dat ik het zeker wist; zij hoort bij mij!

Wow Bob, dat klinkt goed. En hoe heet die grote liefde van je?

Ze heet Divi 😀 Inderdaad, mijn grote liefde is een WordPress thema. En niet zomaar een thema, want Divi wordt gebruikt op ruim 1 miljoen websites wereldwijd en dat maakt haar één van de populairste WordPress themes ooit. Tja, onze relatie is inderdaad niet erg exclusief, maar ik mag ook met andere thema’s daten dus dat is dan weer positief natuurlijk 😉

En wat maakt Divi dan zo geweldig?

Het Divi thema zelf is helemaal niet zo geweldig, maar de Divi Builder die erbij zit wel! Die builder heeft ervoor gezorgd dat ik en honderdduizenden andere klanten gek op Divi zijn. De Divi Builder is ook beschikbaar als plugin, zodat je de superkrachten van Divi ook met vrijwel elk ander thema kunt gebruiken.

De Divi Builder is een enorm krachtige drag & drop front-end page builder waarmee je alles live op de voorkant van je site aanpast zodat je direct het effect van je aanpassingen ziet.

Dus als je dingen als kleuren, randen, achtergronden, marge / padding, animaties enzovoorts aanpast zie je de pagina in real time veranderen, en je ziet het exact zoals bezoekers van je website het ook zien. Het aanpassen van teksten is een kwestie van klikken en typen.

 

De Divi Theme Builder

Als ik zeg dat je met de Divi Builder alles kunt aanpassen bedoel ik ook echt alles;
sinds de lancering van Divi 4 kun je met de Divi Builder ook je header, footer en allerlei templates aanpassen. Zo kun je helemaal zelf bepalen hoe je berichten template, archieven, WooCommerce product pagina, 404 pagina enzovoorts eruit komen te zien. Dat maakt van Divi een complete theme builder in plaats van alleen een page builder.

Het belangrijkste onderdeel van elke template builder is dynamische content.
Dat betekent dat je data niet per pagina handmatig invoert, maar die data automatisch uit de database haalt. 

Als je bijvoorbeeld je blog template aan het bouwen bent kun je een afbeelding module invoegen, en automatisch de uitgelichte afbeelding van een bericht daar invoegen. Daarnaast kun je een tekst module plaatsen waarin je automatisch de bericht titel laadt, en datzelfde geldt voor de auteur, publicatiedatum, categorieën etc.

En als je een WooCommerce product pagina maakt kun je bijvoorbeeld de prijs, product info, reviews, gerelateerde producten, reviews enzovoorts plaatsen waar je maar wilt.

Je kunt zoveel templates maken als je maar wilt, dus je kunt bijvoorbeeld een aparte template maken voor je homepage met een andere header dan de rest van de site, een ander uiterlijk voor je blog berichten of zelfs een compleet eigen layout voor een bepaalde pagina, bijvoorbeeld een landingspagina of je contactpagina.

Het bouwen van een template werkt precies hetzelfde als het bouwen van een normale pagina, dus je kunt alle Divi modules en hun styling opties gebruiken
(ook in de header en footer). Dat geeft je dus heel veel design vrijheid!

Bijna 40 Divi modules

Divi heeft standaard bijna 40 modules. Dit zijn content elementen; zo typ ik deze tekst in een tekst module, de afbeelding hiernaast staat in een afbeelding module etc.

Er is onder andere een video module, een galerij module, een Google Maps module, een contactformulier module, een e-mail opt-in module om meer inschrijvingen op je nieuwsbrief te krijgen, een countdown timer module, een geanimeerde nummer module, een afbeeldings-, berichten en video slider, een accordeon module, een referenties module, prijstabellen enzovoorts.

Als je een webshop met WooCommerce hebt krijg je daar nog eens 16 modules bij.

Er is een zoekfunctie aanwezig waarmee je de gewenste module snel kunt vinden, en hoewel de modules er standaard al prima uit zien zijn er een hele hoop styling opties beschikbaar om ze exact zo vorm te geven als je wilt.

Styling opties

Divi biedt waarschijnlijk de meeste styling opties van alle page builders die ik geprobeerd heb. Enkele dingen die je kunt aanpassen in de styling opties zijn:

  • Kleuren (waarbij je standaard kleuren en globale kleuren kunt instellen)
  • Achtergronden (ook verloopkleuren, afbeelding of een video achtergrond)
  • Lettertypes en grootte
  • Box en tekst schaduw
  • Uitlijning
  • Minimale en maximale breedte en hoogte
  • Randen (inclusief shape dividers)
  • Kleurenfilters
  • Transformatie opties, waarmee je elementen kunt schuin trekken, roteren en meer
  • Animaties (zowel entry animaties als scroll animaties)
  • Enzovoorts 

divi visual
Bovendien zijn die styling opties veel visueler weergegeven dan bij andere builders, wat Divi erg gebruiksvriendelijk maakt. Als je in Divi bijvoorbeeld een schaduw wilt instellen kun je eerst kiezen uit een aantal presets, die je daarna kunt fine-tunen. Andere builders zoals Elementor bieden geen presets, daar moet je de schaduw zelf naar wens zien te krijgen (zie het screenshot hierboven). Daarin zie je ook het verschil bij het toevoegen van shape dividers; waar je in Elementor en andere builders alleen de naam van de vorm ziet (bergen, golven, wolken) zie je in Divi gewoon een afbeelding van de betreffende shape divider zodat je direct ziet hoe het eruit ziet.

Responsive content

Deze styling opties zijn beschikbaar voor vrijwel elk element in Divi: je vindt ze bij elke module, maar ook bij kolommen, rijen, secties…
en je kunt zelfs aparte stijlen instellen voor verschillende apparaten. In het eerste screenshot op deze pagina zie je hoe dat werkt: bij heel veel elementen zie je een telefoon icoontje als je er met de muis overheen gaat. Als je op dat icoontje klikt zie je 3 tabbladen: desktop, tablet en telefoon. 

Als je bijvoorbeeld bij de font grootte op dat icoontje klikt kun je een H2 kop 26px groot maken op desktop, 22px op tablet en 18px op een smartphone. Zo kun je ook de uitlijning, (achtergrond)kleur, rand, animaties, transformaties enzovoorts aanpassen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een module, kolom, rij of sectie helemaal te verbergen op mobiel, tablet of desktop.

Maar wat Divi echt uniek maakt is wat ze responsive content noemen: zo kun je niet alleen de font grootte en kleur van een tekst aanpassen op mobiel, je kunt zelfs een hele andere tekst (of afbeelding, video enzovoorts) voor mobiel invoeren! Dus als je koptekst te lang is voor op een smartphone kun je deze gewoon aanpassen naar een kortere tekst voor mobiel, terwijl de desktop versie blijft zoals die was. Wow!

Overigens kun je al deze dingen ook instellen voor hover, dus als je er met de muis overheen gaat.

Divi heeft ook een ingebouwde simulator zodat je snel kan zien hoe je pagina eruit ziet op een tablet of smartphone.

Divi presets, de Divi Library en meer

Je bent een flinke tijd bezig geweest om die ene referentie exact zo te krijgen als je wilt, en nu wil je datzelfde design ook gebruiken voor alle andere referenties.

Geen probleem, Divi heeft enkele handige features waardoor je niet iedere module handmatig hoeft te gaan stylen 🙂

Om te beginnen kun je simpelweg de styling van een module kopiëren en plakken in de volgende module. Je kunt ook alleen een bepaalde styling optie kopiëren, zoals bijvoorbeeld de H2 koptekst kleur.

Je kunt ook de styling instellingen uitbreiden naar alle andere modules op dezelfde pagina, of alleen naar de modules in dezelfde rij of sectie. Dat scheelt een hoop tijd, want zo hoef je ze niet steeds handmatig te plakken in elke module.

Maar wat als je nu op iedere pagina referenties hebt staan, en je wilt dat al deze referenties dezelfde stijl krijgen? Dat is waar Divi’s Presets van pas komen.

Met Divi Presets kun je de styling niet alleen kopiëren en plakken, maar ook opslaan als standaard instelling. Zo kun je instellen dat alle referenties een blauwe koptekst hebben en een zwart-wit foto. Als je dan op een gegeven moment besluit dat je toch liever een rode koptekst wilt hoef je dat maar op 1 plek aan te passen, en alle referenties die dezelfde preset gebruiken worden automatisch mee aangepast.

divi right click menu

Het mooiste is echter dat je ook meerdere variaties kunt opslaan. Je kunt dus de eerste referentie een blauwe koptekst geven, de tweede referentie een rode en de derde referentie een groene. Die sla je op als “referentie blauw”, “referentie rood” en “referentie groen”, en bij een nieuwe referentie kies je gewoon welke stijl je wilt toepassen. Als je CSS beheerst ken je deze manier van werken als CSS classes.

Je kunt je design ook opslaan in de Divi Library, wat te vergelijken is met de WordPress media bibliotheek, maar dan voor Divi elementen. Je kunt elk element opslaan in de Divi Library – van een knop tot een tekstblok en van een rij tot een complete pagina layout, inclusief alle styling en content.  

Vanuit de library kun je die elementen overal op de website importeren, en je kunt ze zelfs exporteren om ze in een andere Divi website te gebruiken.

Je kunt elk element ook opslaan als global element, wat erg fijn is voor dingen als knoppen. Als je de kleur van een global knop aanpast zal die automatisch ook worden aangepast op elke andere plek op je website waar die knop gebruikt wordt.

Het verschil tussen presets en de library is dat in de library ook alle content (teksten, afbeeldingen enzovoorts) gesynchroniseerd wordt, terwijl dat bij presets alleen de styling is.

 

Layout packs

Naast je eigen designs vind je ook een hele hoop layout packs in de Divi Library.

Layout packs zijn professioneel ontworpen templates die standaard bij Divi geleverd worden. Alle layout packs bestaan uit meerdere templates in dezelfde stijl; zo is er een layout pack voor een restaurant, met een template voor de homepage, een template voor de contactpagina, een template voor het menu enzovoorts.

Er wordt elke week een nieuw layout pack toegevoegd, dus als je Divi koopt krijg je niet slechts 1 thema maar eigenlijk honderden thema’s in 1!

Bekijk alle Divi Layout packs.

Nog steeds niet overtuigd? Hier zijn nog een aantal redenen waarom ik fan ben van Divi 🙂

  • Divi heeft een zeer actief ontwikkelingsteam, waardoor er zeer regelmatig nieuwe functies aan Divi worden toegevoegd.
  • Als je serieus bezig bent met conversie optimalisatie is Divi Leads een hele waardevolle – en unieke – toevoeging. Daarmee kan ik bijvoorbeeld de button hieronder testen in meerdere varianten en kijken welke variant het beste presteert. Ik zou dus een button met een gele en een groene achtergrond kunnen maken, waarbij Divi aan de ene bezoeker de gele button toont en aan de andere bezoeker de groene. Vervolgens zie ik op welke button het meest wordt geklikt, en dus welke variant het beste werkt.
  • Divi heeft een ingebouwde role editor, waarmee je voor iedere gebruikersrol kunt instellen wat deze wel en niet mag doen. De meeste andere builders bieden ook wel een role editor, maar die zijn vaak beperkt tot 2 of 3 presets; een gebruikersrol kan of alle elementen in de builder gebruiken, of de builder helemaal niet gebruiken. Sommige builders bieden nog een derde optie waarbij de gebruiker alleen teksten en afbeeldingen kan aanpassen. In Divi kun je echter veel gedetailleerder instellen wat een gebruiker wel en niet kan doen; wil je bijvoorbeeld dat je klant wel achtergrondkleuren kan aanpassen, maar niet de kolomindeling? Dan kun je dat gewoon zo instellen.
  • Naast het Divi thema en de losse Divi builder plugin krijg je er ook enkele leuke plugins bij waarvan de Monarch social sharing plugin en de Bloom e-mail opt-in plugin zeker de moeite waard zijn.
  • Divi wordt uitstekend ondersteund. Er is een uitgebreide helpfunctie met video tutorials, zowel op de website als in Divi zelf, en er worden vele tutorials gepubliceerd over allerlei onderwerpen. Daarnaast is het support team bereikbaar via chat en niet te beroerd om een stukje maatwerk code te schrijven om je wensen te realiseren.
  • Last but not least: de licentie van Divi is zeer gunstig voor webbouwers, grafisch ontwerpers en andere mensen die regelmatig een website bouwen. Voor een eenmalige investering van een dikke 200 euro mag je alles van Elegant Themes gebruiken op zoveel websites als je maar wilt, en heb je ook nog eens recht op levenslange updates en support. De meeste premium thema’s en plugin licenties gelden slechts voor 1 website, en/of rekenen een jaarlijks bedrag voor updates en support. 

Wat kost Divi?

Divi kost $ 89,00 per jaar, maar als je Divi koopt via onderstaande knop krijg je 10% korting.

Je mag dan alle thema’s en plugins van Elegant Themes gebruiken op zoveel sites als je maar wilt.
Als je na een jaar besluit je lidmaatschap te stoppen mag je Divi gewoon blijven gebruiken, maar je ontvangt dan geen updates en support meer.

Om die reden heb ik zelf gekozen voor de lifetime licentie, die $ 224,00 kost via onderstaande knop (wederom met 10% korting).

Dat is een flink bedrag, maar daarvoor krijg je wel levenslang support en updates zonder verdere (jaarlijks) terugkerende kosten. Je hebt de investering voor een lifetime licentie
dus in 3 jaar tijd terugverdiend, en aangezien je op de langere termijn eigenlijk niet zonder updates kunt raad ik je aan hiervoor te kiezen (als je kunt missen natuurlijk).

Zelf je website bouwen, maar dan wel met wat hulp van een expert?

Kies dan voor Bobs Website in 1 dag pakket! Met dit pakket gaan we samen een hele dag achter de computer zitten (kan eventueel ook online via Zoom) en is aan het einde van de dag (de basis van) je nieuwe website klaar!

Van tevoren regelt Bob alle technische zaken zoals het instellen van WordPress en het installeren van alle benodigde plugins, zodat we die dag meteen aan de slag kunnen met het leukste gedeelte; het ontwerpen en vullen van de website 🙂 .

Doordat we de website samen bouwen leer je precies hoe WordPress werkt en hoe je alles kunt aanpassen.

En kom je er toch even niet uit? Dan mag je Bob altijd even bellen of mailen, want je krijgt 3 maanden support!

Bekijk alle details van Bobs Website in 1 dag pakket

Heeft Divi ook nog nadelen?

Uiteraard, ook Divi is niet perfect. Enkele nadelen zijn:

  • Toch die prijs. Zoals ik al schreef is die zeer gunstig voor mensen die regelmatig websites bouwen, maar als je maar 1 of 2 websites wilt maken is Divi wat duurder dan de concurrentie.
  • De leercurve. Divi is een zeer uitgebreide tool en het kost flink wat tijd om alle mogelijkheden te ontdekken. Hoe gebruiksvriendelijk Divi ook is, je zal er even aan moeten wennen. Zoals ik al zei aan het begin van dit artikel, ook voor mij was het geen liefde op het eerste gezicht 😉
  • Hoewel Divi dus regelmatig wordt uitgebreid met nieuwe features gaat de ontwikkeling wat minder snel dan bij sommige concurrenten. Zo hadden sommige andere page builders al een jaar eerder belangrijke features zoals de theme builder en het zelf kunnen bouwen van WooCommerce pagina’s.
  • De Divi page builder werkt met shortcodes (net als de meeste andere page builder plugins, behalve Elementor en Beaver Builder). Daar merk je niets van zolang je Divi gebruikt, maar als je ooit naar een andere page builder wilt switchen heb je wel een probleem omdat alle content van je tekst doorspekt is met deze codes. Gelukkig is er een goede plugin verkrijgbaar die de shortcodes van Divi kan opruimen (ik heb ‘m getest, werkt prima 🙂 ). 

Divi vs Elementor

Elementor is geen compleet thema maar een losse page builder die je met vrijwel elke WordPress thema kunt gebruiken, net als bij de Divi builder plugin dus.

Elementor is de enige page builder waar ik als Divi gebruiker wel eens jaloers op ben.

Ook Elementor is namelijk volop in ontwikkeling, en er komt dan ook regelmatig een Facebook post voorbij waarin weer een nieuwe gave feature wordt aangekondigd die nog niet in Divi zit waarvan ik denk “dat wil ik ook!”.

Zo had Elementor al maanden voor Divi shape dividers, een zeer uitgebreide formulier module, een theme builder waarmee je de header en footer van je thema kunt aanpassen, een WooCommerce pagina builder, een popup builder enzovoorts.
 

Elementor werkt volledig aan de voorkant van je site zodat je direct ziet welk effect een aanpassing heeft, net zoals dat bij Divi mogelijk is. Net als in Divi kun je de padding en margin instellen door deze simpelweg naar de gewenste breedte te slepen, maar bij Elementor kun je zelfs de breedte van de kolom zelf op die manier instellen. Wat ook erg mooi is bij Elementor is dat je ook widgets die door andere plugins worden aangemaakt kunt toevoegen op een pagina. Dat kan met Divi ook, maar bij Elementor is het makkelijker en flexibeler.

Net als bij Divi wordt ook bij Elementor een aantal professioneel ontworpen designs standaard meegeleverd, al zijn die zowel qua aantal als qua kwaliteit minder dan die van Divi.

Elementor is qua mogelijkheden en gebruiksgemak zeer gewaagd aan Divi, maar dan met 1 groot voordeel : Elementor is helemaal gratis! 

Dat wil zeggen, de (zeer uitgebreide) basisversie dan. Er is ook een pro versie met nog veel meer mogelijkheden en modules. Zo heb je in de basisversie geen (contact)formulieren,  sliders, portfolio module of prijstabellen, dingen die in Divi wel standaard aanwezig zijn. Ook de theme builder, WooCommerce pagina builder, popup builder en nog een aantal andere features zijn alleen in de pro versie beschikbaar.  De pro versie is met een prijs van $ 49,00 per jaar niet heel goedkoop, maar zeker ook niet te duur.

Voor dat bedrag mag je Elementor Pro wel maar op 1 site installeren. Elementor heeft ook diverse licenties waarmee je Elementor Pro op meerdere sites mag installeren, maar de prijzen daarvoor lopen snel op; voor $ 199 heb je een 25 sites licentie, wil je Elementor Pro op 100 sites gebruiken betaal je $ 499 en voor 1.000 sites betaal je $ 999 per jaar.
Dat maakt Divi dus een stuk interessanter voor mensen die regelmatig een website bouwen (zoals webbouwers).

Lees mijn Elementor review

Divi vs Brizy

Brizy is, net als Elementor, een losse page builder die aan de voorkant van je website werkt, en net als Elementor heeft ook Brizy een hele uitgebreide gratis versie. Ook Brizy is volop in ontwikkeling, maar waar Divi en Elementor al echt volwassen page builders zijn staat Brizy nog echt in de kinderschoenen; Brizy werd namelijk pas in mei 2018 gelanceerd. Brizy is echter inmiddels al wel op zo’n 70.000 WordPress sites geinstalleerd, dus dat belooft wel wat… 

Brizy onderscheidt zich door een gebruiksvriendelijke interface met een toolbar die verschijnt boven het element dat je wilt bewerken, zodat je de meeste instellingen direct op die plek kunt bewerken. Bij Divi en Elementor doe je alle instellingen in een popup of sidebar. Dat lijkt misschien minder gebruiksvriendelijk, maar ik vind het wel wat overzichtelijker. Al moet ik zeggen dat ik ook snel gewend was aan de Brizy manier. 

Op het moment van schrijven bevat Brizy zo’n 20 “design elements” (Divi noemt dat modules). Dat is wat aan de magere kant, Divi heeft er bijvoorbeeld 37 en Elementor zelfs nog meer. Brizy beschikt natuurlijk wel over de standaard dingen zoals rijen, kolommen, tekst blokken, afbeeldingen, knoppen en zelfs een contactformulier, maar enkele geavanceerde modules zoals testimonials en prijstabellen ontbreken op dit moment nog. 

Er is echter wel een flink aantal voorbeeld blokken (secties in Divi) beschikbaar, met o.a. meerdere prijstabel templates en testimonial templates. Deze kun je dus eenvoudig invoegen en aanpassen aan je eigen wensen. 

Uiteraard moet er ook bij Brizy geld verdiend worden, en dus is er ook Brizy Pro. De pro versie bevat o.a. een theme builder (headers, footers en templates) die erg fijn werkt, een WooCommerce builder, een popup buider, mega menu, dynamic content, shape dividers, filters en premium designs, en ook A/B testing staat op de planning.

Divi vs Avada

avada fusion builderAls je op zoek bent naar een “multi purpose” thema ben je ook Avada vast al eens tegengekomen.

Ook Avada beschikt over een eigen page builder, de Fusion Builder. Deze werkt in de basis hetzelfde als de Divi builder (ook op basis van shortcodes), sinds kort zelfs met een front-end builder zoals Divi’s Visual Builder.
En ook met Avada kun je zelf templates bouwen voor je pagina’s en berichten, header, footer, WooCommerce enz.

Een van de beste onderdelen van Avada zijn de zeer uitgebreide thema opties, waar je letterlijk honderden dingen kunt instellen. Gelukkig beschikken die thema opties over een krachtige zoekfunctie waardoor je heel snel de gewenste optie vind. Sinds Avada 6.0 zijn ook die thema opties verplaatst naar de front-end zodat je direct het effect van je aanpassingen ziet.
 

Net als bij Divi kun je ook bij Avada ieder element opslaan in een bibliotheek, zodat je die weer kan hergebruiken elders op de site of op een andere Avada site. En ook Avada wordt standaard geleverd met een stuk of 80 “demo sites”, te vergelijken met Divi’s layout packs. 

De design opties van Avada zijn wel (veel) minder uitgebreid dan die van Divi (of Elementor) ; zo vind je in Avada geen kleurenfilters, shape dividers, transform opties enzovoorts, en hoewel je wel hover opties en animaties in kunt stellen zijn die wel behoorlijk beperkt.

De documentatie van Avada is redelijk, maar wat minder uitgebreid dan die van Divi. De support is wel prima, maar beperkt tot 6 maanden na aankoop. 

Tenslotte is Avada een stuk goedkoper dan Divi; een licentie kost maar $ 60,00 inclusief levenslange updates. Je hebt echter wel voor iedere website een nieuwe licentie nodig.
Als je maar 1 website wilt bouwen is Avada dus erg aantrekkelijk, maar als je meerdere websites wilt maken is Divi al snel goedkoper.

Lees mijn Avada review

Divi vs WP Bakery Page Builder / Virtual Composer

WP Bakery page builderAls je wel eens op ThemeForest komt ken je de WP Bakery Page Builder ongetwijfeld, al dan niet onder zijn oude naam Visual Composer. Hoewel enkele populaire thema’s als Avada en Enfold een eigen page builder hebben ontwikkeld gebruiken de meeste thema’s van ThemeForest deze page builder.

Net als Divi beschikt de WP Bakery page builder ook over zowel een backend als een frontend editor, en ook hier heb je enkele geavanceerde design opties zoals animaties, borders, (parallax) achtergronden en zelfs kleurenfilters. Dingen als schaduw effecten en shape dividers ontbreken hier echter, en de dingen die wel aanwezig zijn kun je een stuk minder customizen dan die van Divi.

Dat is op zich nog niet zo’n ramp, maar de manier waarop WP Bakery werkt is een stuk minder prettig dan hoe Divi en Elementor werken. Als je bij Divi of Elementor iets aanpast zie je direct het effect van die aanpassing, dus als je bijvoorbeeld een achtergrondkleur aanpast zie je meteen – live op de pagina terwijl je het aanpast – hoe dat eruit ziet.

Bij de WP Bakery page builder krijg je – net als bij Divi – een popup waarin je je aanpassingen maakt. Maar waar je bij Divi direct het effect van een aanpassing ziet moet je bij WP Bakery de aanpassingen eerst opslaan en de popup sluiten voordat de wijzigingen zichtbaar worden op je site. Bevalt de gekozen kleur niet? Dan moet je de popup weer openen, een andere kleur kiezen, opslaan, sluiten…

Dat is dus gewoon een backend editor die op de voorkant van je site opent, absoluut niet te vergelijken met de live frontend editors van Divi en Elementor. Ook dingen als padding en margin, die je bij Divi en Elementor gewoon naar de gewenste breedte sleept, moet je hier op de gok instellen en hopen dat het goed is, omdat je anders weer naar die popup moet…

De WP Bakery page builder heeft wel een flink aantal modules en er zijn veel (al dan niet betaalde) addons verkrijgbaar, en met een prijs van $ 45,00 voor 1 site, maar inclusief lifetime updates is de WP Bakery page builder niet heel duur. Maar ook niet heel goed dus, naar mijn mening.

Divi vs Beaver Builder

Beaver builder is net als Elementor een gebruiksvriendelijke losse page builder plugin die je met vrijwel ieder WordPress thema kunt gebruiken. Net als Elementor werkt Beaver Builder op de voorkant van je site, en er is ook een gratis basisversie beschikbaar. Maar waar de gratis basisversie van Elementor zich kan meten met premium page builders als Divi en Avada is de gratis versie van Beaver builder zeer beperkt. De pro versie van Beaver builder is vrij prijzig en vergelijkbaar met Avada, een stuk minder uitgebreid dan Elementor of Divi dus.

Desondanks – of misschien wel juist daardoor – is Beaver Builder zeer populair onder WordPress ontwikkelaars.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een vergoeding krijg als je een betaalde page builder koopt via een link op deze pagina. Dat kost jou verder niets extra’s, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen. Dus als je zelf een page builder wilt aanschaffen stel ik het zeer op prijs als je dat via deze link doet 😉

Ga je voor Elementor of een andere gratis oplossing? Dan kun je eventueel ook een
kleine eenmalige donatie doen via de button hiernaast 🙂

 

Bedrag





Gerelateerde artikelen