De afgelopen tijd heb ik reviews gepubliceerd over Elementor, Divi, Thrive Architect en Oxygen, allemaal zeer uitgebreide page builders voor WordPress. En zij zijn bij lange na niet de enige; ook Beaver Builder, SiteOrigin en WP Bakery (voorheen Visual Composer) zijn veel gebruikte page builders.
Je zou dan ook denken dat die markt inmiddels behoorlijk verzadigd is, maar toch denken de makers van Brizy dat er ook nog wel een plekje voor hen te veroveren is… en gezien het feit dat Brizy binnen twee jaar na de lancering al meer dan 60.000 actieve installaties heeft zouden ze daar zomaar eens gelijk in kunnen hebben!
Zeer uitgebreide gratis versie
Dat zijn indrukwekkende cijfers, die zeker niet in de laatste plaats te danken zijn aan de zeer uitgebreide gratis versie van Brizy. En als ik zeer uitgebreid zeg bedoel ik ook zeer uitgebreid…
Denk aan Elementor, maar dan inclusief een aantal features die bij Elementor alleen in Pro versie beschikbaar zijn. Zo heb je ook in de gratis versie van Brizy een eenvoudig contactformulier, een countdown module, diverse WooCommerce widgets en je kunt ieder “blok” opslaan als globale module, of er een slider van maken.
Dat laatste vraagt om wat meer uitleg. De structuur van een Brizy pagina bestaat uit blokken, wat vergelijkbaar is met een sectie in Divi en Elementor. In zo’n blok sleep je één of meerdere “design elementen” (andere page builders noemen dit modules of widgets).
Een design element is bijvoorbeeld een tekstblok, icoon, afbeelding, video, knop, Google Maps kaart, teller, tabbladen, accordeon of formulier. Op het moment van schrijven zijn er zo’n 20 van deze design elementen; dat is wat mager maar Brizy is natuurlijk pas 2 jaar geleden gelanceerd dus daar komt ongetwijfeld nog wel een aantal bij.Â
Pre-made blocks
Om die reden ontbreken er nu ook nog wel wat modules die je misschien wel zou verwachten uit andere page builders, zoals testimonials, prijstabellen en social media buttons.
Er zijn echter wel een flink aantal pre-made blokken beschikbaar – professioneel ontworpen blokken waarin al een aantal design elementen verwerkt zijn die je zo in je pagina kunt toevoegen. Op het moment van schrijven zijn er zo’n 385 van die blokken (waarvan er zo’n 200 in de gratis versie beschikbaar zijn) die allemaal zowel in een licht als donker design beschikbaar zijn. Je kunt o.a. kiezen uit meer dan 20 verschillende prijstabel templates, 25 testimonial templates, 90 hero templates enzovoorts. Die templates kun je uiteraard eenvoudig aanpassen aan je eigen wensen.Â
Uiteraard kun je ook je eigen blokken opslaan in een bibliotheek zodat je ze eenvoudig weer kunt hergebruiken op andere pagina’s. Op dit moment kun je overigens wel alleen complete blokken opslaan, dus geen individuele design elementen zoals een button of contactformulier. Je kunt deze zelf ontworpen blokken echter wel synchroniseren met de server van Brizy, waarna ze toegankelijk zijn vanaf elke website waarmee je inlogt op je Brizy account.
Templates
Naast blokken kun je ook een eigen template (complete pagina) maken en opslaan in de bibliotheek. Je kunt zelfs instellen waar je een template wilt weergeven, bijvoorbeeld op alle pagina’s en/of berichten, of alleen op de homepage of 404 pagina.
Op dit moment wordt de inhoud van de pagina (of het bericht) zelf echter niet weergegeven als je een template gebruikt, dus buiten de homepage en de 404 pagina zie ik het nut er niet zo van in. In de pro versie van Brizy kun je ook headers en footers toevoegen waartussen inhoud van de pagina of het bericht wel wordt weergegeven, maar in de gratis versie dus niet.
Styling en andere opties
Eén van de dingen die Brizy anders doet dan andere page builders is de manier waarop je de styling en andere opties instelt. Bij de meeste andere page builders verschijnen die opties in de sidebar als je op een module klikt, maar Brizy heeft voor een subtiele toolbar gekozen die alleen de elementen weergeeft die je op dat moment nodig hebt, bij de module die je op dat moment wilt bewerken. “Smart & clutter free” noemen ze dat, en daar valt wel wat voor te zeggen natuurlijk.
Aan de andere kant is het wel even wennen omdat de aanpassingen in vrij kleine vensters gedaan worden en je moet even weten wat je met de verschillende icoontjes kunt, maar aangezien die vrij duidelijk zijn went dat behoorlijk snel. Je kunt o.a. de kleuren, lettertypes, randen (met border radius) en schaduw aanpassen. Paddings en margins pas je wel aan in een sidebar, evenals dingen als shape dividers, animaties, z-index, CSS classes en ID’s, maar die sidebar opent alleen als je hem nodig hebt.
Brizy beschikt daarnaast ook over een geavanceerde global styling feature. Zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien heb je onder de kleurenkiezer een kleurenpalet met 8 standaard kleuren. Dat hebben andere page builders ook, maar bij Brizy zijn deze kleuren opgeslagen als “gelinkte kleur”. Als je 1 van de “gelinkte kleuren” aanpast in de instellingen zal die overal waar deze gebruikt wordt ook aangepast worden: in een header, gewone tekst, op een button, in een achtergrond of overlay… en niet alleen op de huidige pagina, maar op de gehele website! Erg handig. Datzelfde geldt voor de lettertypes (Google Fonts) en grootte van h1 t/m h5 tags en paragrafen, en je kunt ook zelf profielen aanmaken.
Zeer gebruiksvriendelijk en flexibel
Dat zijn van die dingen die van Brizy zeer gebruiksvriendelijke en flexibel maken. Teksten aanpassen doe je gewoon inline – klik en typ – en het formaat van een afbeelding pas je aan door er gewoon op te klikken en hem naar het gewenste formaat te slepen met je muis. Datzelfde geldt ook voor andere design elementen zoals scheidingslijnen, spacers en tellers,Â
en ook dingen als de breedte van een kolom of de padding van een blok wijzig je gewoon door deze naar de gewenste waarde te slepen.Â
Natuurlijk kun je ook alle design elementen gewoon naar de plek slepen waar je ze wilt hebben, en ook het ordenen van kolommen en blokken is een kwestie van drag & drop.Â
Daarnaast kun je vrijwel alles toevoegen aan bijvoorbeeld sliders, tabbladen en accordeons; niet alleen tekst en/of afbeeldingen, maar ook video, iconen, knoppen, contactformulieren, Google Maps kaarten en ieder andere module die je maar wilt.
Ten slotte worden al je wijzigingen automatisch opgeslagen, dus als er per ongeluk iets mis gaat heb je altijd een recente backup.Â
Brizy Pro
De gratis versie van Brizy bevat enkele interessante modules die bij andere page builders zoals Elementor alleen in de premium versie beschikbaar zijn, zoals contactformulieren en global blocks. Maar natuurlijk moet er ook bij Brizy geld binnenkomen, dus er is ook een Pro versie beschikbaar.
Hoewel er dus al een aantal mooie modules in de gratis versie zitten heeft het Brizy team er ook nog een stuk of 12 bewaard voor Brizy Pro. Zo zijn er een fotogalerij module, een carousel module, een timeline module, een comments module waarmee je het standaard reactieveld van WordPress kunt vervangen door Facebook comments of Disqus, en een post module in de Pro versie beschikbaar.
Deze modules zijn redelijk standaard, maar hebben toch wel enkele gave opties; zo kun je in de fotogalerij module de hoogte van een foto verslepen zodat je je eigen masonry layout kunt creëren, en in de carousel module kun je – net als bij tabbladen, sliders en accordeons – elke gewenste module toevoegen. Met de post module kun je je eigen blog layout maken, waarbij je volledig kunt bepalen wat daarin getoond wordt en hoe dat eruit ziet.
Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van Dynamic Content, een andere belangrijke feature die alleen in de pro versie beschikbaar is. Hiermee kun je bijvoorbeeld de uitgelichte afbeelding, berichttitel, bericht inhoud, auteur en publicatiedatum automatisch invoegen op de door jou gewenste plek. Een must voor een custom blog overzicht,
maar hiermee kun je bijvoorbeeld ook de uitgelichte afbeelding toevoegen als header afbeelding of de titel in een pagina template.  Naast de standaard velden van WordPress is het ook mogelijk om velden van custom post type zoals Toolset, ACF en Pods automatisch toe te voegen.
Dynamic content staat aan de basis van elke Theme Builder, maar Brizy’s Theme Builder werkt een beetje anders dan anderen. Bij andere theme builders maken de templates geen deel uit van de pagina zelf, dus als je iets in de header of footer wilt wijzigen moet je de pagina verlaten, de template openen die je wilt bewerken, de gewenste aanpassingen doen, de template sluiten, weer terug naar de pagina gaan… dat is allemaal een beetje omslachtig.
Brizy heeft echter Block Conditions. Hiermee kun je instellen waar een (global) blok moet worden weergegeven – of juist moet worden verborgen. Je kunt dus gewoon een header en footer invoegen als een global blok, en instellen dat het op elke pagina en elk bericht wordt weergegeven.
Wil je een andere header gebruiken voor de homepage? Dan voeg je gewoon een nieuwe condition toe aan de standaard header om de homepage uit te sluiten.
Wil je onder elk bericht dezelfde call-to-action laten zien? Dan voeg je een condition toe die dat mogelijk maakt. Wil je testimonials weergeven op elke verkooppagina? Nou ja, you get the picture 😉
Het mooie van global conditions is dat die blokken deel uitmaken van de pagina, dus als je een pagina bewerkt en iets in de header wilt wijzigen kun je dat direct daar doen.
Over headers gesproken, Brizy Pro bevat ook een Mega Menu feature. Net als de meeste dingen in Brizy werkt ook dat zeer intuïtief; je klikt gewoon op een menu item,
vervolgens klik je op een “Mega Menu” schakelaar en dan kun je gewoon elke module die je wilt toevoegen aan dat menu item.
Sinds versie 2.1 bevat Brizy ook een WooCommerce builder, waarmee je zelf je WooCommerce productpagina en archiefpagina kunt vormgeven.Â
Daarnaast zijn er enkele uitgebreide opties beschikbaar in Brizy Pro, zoals foto en video filters en integratie van Mailchimp en andere providers in het contactformulier.
Ook is er nog een flink aantal premium designs beschikbaar in pro – niet alleen blokken (zoals in de gratis versie) maar ook complete demo websites. Zo is er bijvoorbeeld een demo website voor een bouwbedrijf met een homepage layout, een contactpagina, een over ons pagina enzovoorts. Er zijn op dit moment zo’n 20 verschillende demo sites.
De laatste hele gave feature van Brizy Pro die ik nog even wil uitlichten is de popup builder. Hiermee kun je naast een standaard URL ook een popup venster toevoegen aan een link of knop. In dat popup venster kun je ook weer elke willekeurige module toevoegen. Je kunt de popup activeren door op een link of knop te klikken, maar je kunt deze ook automatisch tonen als de bezoeker bijvoorbeeld 10 seconden op de pagina is of juist als hij de pagina weg wil klikken.
Brizy Pro prijs
Brizy Pro kost $ 49,00 voor 1 website inclusief 1 jaar updates en support, net als Elementor dus. Voor webbouwers en andere mensen die meerdere websites bouwen is Brizy echter wat aantrekkelijker geprijsd dan Elementor: voor $ 99,00 mag je Brizy Pro gebruiken op een onbeperkt aantal websites.Â
Bovendien kun je nu nog kiezen voor een lifetime licentie; voor $ 299,00 mag je Brizy Pro op een onbeperkt aantal website installeren, mét levenslange updates en support.Â
Die lifetime licentie is slechts tijdelijk verkrijgbaar; er zijn nog maar een paar honderd licenties beschikbaar dus koop de jouwe nu!
Brizy Cloud
In april 2019 kondigde het Brizy team opeens een nieuw project aan: Brizy Cloud. Dat is vergelijkbaar met Wix, Weebly en Jimbo; een online tool waarmee je zelf eenvoudig een website kunt bouwen. In tegenstelling tot de WordPress plugin is Brizy Cloud niet gebaseerd op WordPress, maar een stand alone applicatie (Sofware As A Service, SAAS dus).
Het grote voordeel daarvan is dat je niets hoeft te installeren en je jezelf niet druk hoeft te maken over dingen als beveiliging of updates. Het nadeel is dat je alleen statische pagina’s kunt bouwen, dus geen webshops, blogs met reactiemogelijkheid of websites die gebruik maken van dynamic content. Voor landingspagina’s en zogenaamde brochure websites is dat echter ook niet noodzakelijk.
Brizy Cloud biedt verschillende mogelijkheden om je projecten te publiceren. De eerste optie is een subdomein op Brizy.site, bijvoorbeeld jouwwebsite.brizy.site. Het grote voordeel daarvan is dat je geen hostingskosten hebt, deze optie is namelijk helemaal gratis. Maar zo’n subdomein staat natuurlijk niet erg professioneel, dus Brizy biedt ook de mogelijkheid een eigen domeinnaam aan je project te koppelen. De kosten daarvoor bedragen $ 49 per jaar voor 3 domeinen, en $ 99 per jaar voor een onbeperkt aantal domeinen. De domeinnaam zelf moet je ergens anders registereren, maar aangezien een ongelimiteerde hosting ruimte is inbegrepen is dat een prima deal!
Een andere zeer interessante mogelijkheid om je Brizy Cloud project online te zetten is de Server Sync optie. Met deze optie heb je zelf wel een hosting account nodig. Vervolgens kun je je Brizy Cloud project downloaden en gedownloade bestanden op je server zetten. Een automatisch script installeert vervolgens de hele handel en daarna staat de site online op je eigen server. Het bewerken van je website doe je echter nog steeds in de Brizy Cloud omgeving, en alle wijzigingen die je daar aanbrengt zijn direct zichtbaar op de live website – die dus op jouw server staat. Cool!
Als je website helemaal af is (al is een website eigenlijk nooit helemaal af) kun je er ook voor kiezen om deze te exporteren als statisch HTML / CSS bestand. Old school dus! 😎Â
Conclusie
Als je op zoek bent naar een goede page builder zou ik Brizy zeker overwegen. Het team heeft goed gekeken naar andere page builders zoals Elementor, Divi en Thrive en heeft de beste elementen uit deze builders geïntegreerd in haar eigen plugin. Zelfs de gratis versie kan zich – net als Elementor – meten met betaalde page builders.
Ik adviseerde mensen die op zoek waren naar een goede, uitgebreide gratis page builder voorheen altijd Elementor, maar nu zou ik je adviseren Brizy toch ook eens uitgebreid te testen voordat je een keuze maakt… persoonlijk vind ik Brizy namelijk prettiger werken dan Elementor.
De pro versie voor 1 website zit op hetzelfde prijsniveau als Elementor, en dat is prima. De jaarlijkse licentie voor een onbeperkt aantal websites is ook zeer scherp geprijsd, wat Brizy een aantrekkelijke keuze maakt voor webbouwers. Bij beide pro abonnementen is de eigen domeinnaam optie van Brizy Cloud voorlopig gratis inbegrepen, dus dat maakt het een nog interessantere keuze. Slim van het Brizy marketingteam 🙂
Wat Elementor niet heeft – en Brizy wel – is een lifetime licentie. Voor een eenmalig bedrag van $ 299,00 mag je Brizy installeren op een ongelimiteerd aantal sites en krijg je levenslang updates en support. Ideaal voor webbouwers zoals mij, maar als je alleen je eigen website met Brizy Pro wilt bouwen is zo’n lifetime licentie wel behoorlijk prijzig. In dat geval zou ik gewoon voor de jaarlijkse licentie gaan.
Zelf je website bouwen, maar dan wel met wat hulp van een expert?
Kies dan voor Bobs Website in 1 dag pakket! Met dit pakket gaan we samen een hele dag achter de computer zitten (kan eventueel ook online via Zoom) en is aan het einde van de dag (de basis van) je nieuwe website klaar!
Van tevoren regelt Bob alle technische zaken zoals het instellen van WordPress en het installeren van alle benodigde plugins, zodat we die dag meteen aan de slag kunnen met het leukste gedeelte; het ontwerpen en vullen van de website 🙂 .
Doordat we de website samen bouwen leer je precies hoe WordPress werkt en hoe je alles kunt aanpassen.
En kom je er toch even niet uit? Dan mag je Bob altijd even bellen of mailen, want je krijgt 3 maanden support!
Welke alternatieven zijn er voor Brizy?
Brizy vs Elementor
Elementor is al regelmatig genoemd in dit artikel en ongetwijfeld de grootste concurrent voor Brizy. Andersom zal Elementor zich minder druk maken: met meer dan 4 miljoen installatie zijn ze voorlopig nog heer en meester op het gebied van (gratis) page builders.Â
Elementor is dan ook wel een paar jaar ouder dan Brizy, en heeft daardoor ook wat meer features dan Brizy – zeker in de Pro versie. Zo heeft Elementor wel een testimonial module en social media icoontjes in de gratis versie, en de pro versie bevat gave modules zoals een flip box, geanimeerde headlines en prijstabellen.Â
Daarnaast kun je met Elementor Pro ook individuele elementen als global item opslaan in de bibliotheek, in plaats van alleen complete blokken. Ook Elementors motion effects zijn een geliefde feature, waarmee je animaties kunt toevoegen aan elementen die reageren op het scrollgedrag van de gebruiker. Verder biedt Elementor de mogelijkheid om een element absoluut te positioneren – onafhankelijk van het parent element, dus overal waar je maar wilt op de pagina.
Net als Brizy werkt Elementor volledig aan de voorkant van je site zodat je direct ziet welk effect een aanpassing heeft, en kun je kolommen en paddings slepen naar de gewenste breedte. Bij Elementor doe je echter alle aanpassingen in een sidebar, in plaats van in een toolbar zoals bij Brizy. Beide methodes hebben zo hun voordelen, het zal een kwestie van smaak zijn waar je voorkeur naar uit gaat.
Net als bij Brizy wordt ook bij Elementor een aantal professioneel ontworpen designs standaard meegeleverd, maar zowel het aantal als de kwaliteit ervan zijn een stuk lager dan die van Brizy. Voor Elementor zijn er echter wel heel veel designs beschikbaar van derden, en ook aanvullende modules zijn volop verkrijgbaar voor Elementor (al dan niet betaald).
De prijs voor 1 website is hetzelfde als Brizy, $ 49 per jaar dus. Elementor heeft ook diverse licenties waarmee je Elementor Pro op meerdere sites mag installeren, maar de prijzen daarvoor lopen snel op; voor $ 199 heb je een 25 sites licentie, wil je Elementor Pro op 100 sites gebruiken betaal je $ 499 en voor 1.000 sites betaal je $ 999 per jaar.
Voor webbouwers is Brizy dus een stuk interessanter, want voor maar $ 99 per jaar kun je Brizy Pro gebruiken op een onbeperkt aantal websites en krijg je ook nog eens gratis toegang tot Brizy Cloud.
Brizy vs Divi
Divi is een premium WordPress theme, een compleet thema dus met een ingebouwde page builder.
De Divi page builder is echter ook als losse plugin verkrijgbaar, net als Brizy dus.
In tegenstelling tot Brizy en Elementor heeft Divi geen gratis versie, maar desondanks is het toch één van de populairste WordPress page builders ter wereld. Dat heeft er ongetwijfeld mee te maken dat Divi één van de eerste echte page builders was, en ook zeer regelmatig geupdate wordt met gave nieuwe features. Sinds 2016 is ook Divi volledig front-end.
Net als Elementor heeft Divi ook een uitgebreide template builder, waarmee je ook WooCommerce templates kunt maken. Divi heeft echter nog geen popup builder.Â
Ondanks het feit dat ik zowel Brizy als Elementor fijn vind werken is Divi is nog altijd mijn favoriete page builder.
Dat komt o.a. omdat de interface van Divi zeer visueel is vormgegeven en heel veel features bevat. Het instellen van styling elementen zoals kleuren, lettertypes, schaduw en animaties doe je in een popup venster, maar dat kun je ook vastzetten zodat je een sidebar hebt. Dat vind ik persoonlijk wat overzichtelijker dan de Brizy manier.
Je kunt alles tot in detail instellen, en de meeste dingen kun je ook apart voor mobiel instellen. Dat kan bij Brizy ook wel, maar bij Divi kun je veel meer onderdelen optimaliseren voor tablet en mobiel, tot de content aan toe: je kunt dus op mobiel een andere tekst of afbeelding tonen dan op desktop. Dat is uniek; ik ken geen enkele andere page builder waarmee dit mogelijk is.Â
Ook Divi’s global defaults feature is uniek. Dat is vergelijkbaar met Brizy’s gelinkte kleuren, maar dan veel uitgebreider. Zo kun je bijvoorbeeld een knop stylen met een groene achtergrond en witte tekst, en dat instellen als global default. Vervolgens worden alle knop modules op je site automatisch voorzien van die nieuwe styling. Maar waar je met Brizy alleen een standaard kleur en font kunt instellen, kun je met Divi elk onderdeel als standaard instellen; van de padding tot de animatie en van de schaduw tot de achtergrond.
Net als Brizy is ook bij Divi een groot aantal standaard designs inbegrepen. Divi heeft alleen complete demo websites, geen losse blokken zoals Brizy en Elementor dat hebben, maar Divi heeft wel heel veel van die demo websites: op dit moment ruim 160 (in tegenstelling tot een stuk of 20 bij Brizy). Elke demo website bestaat uit 7 of 8 pagina templates, dus je hebt de keuze uit meer dan 1200 verschillende designs. Daar komt elke week een nieuwe demo site bij, en elke demo site staat vol met eigen foto’s en custom illustraties die je rechtenvrij mag gebruiken.Â
En dan is er nog de prijs… Divi heeft geen gratis versie, en Brizy is een stuk goedkoper dan Divi… als je maar 1 website hebt ten minste. Voor webbouwers en andere mensen die regelmatig websites maken is Divi veel aantrekkelijker geprijsd, want zowel hun jaarlijkse licentie als hun lifetime licentie kan gebruikt worden op een onbeperkt aantal websites.
En met de knop hieronder krijg je daar ook nog eens 10% korting op 😉Â
Je kunt natuurlijk ook eerst mijn uitgebreide Divi review lezen.
Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een vergoeding krijg als je Brizy Pro koopt via een link op deze pagina. Dat kost jou verder niets extra’s, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen. Dus als je Brizy Pro wilt aanschaffen stel ik het zeer op prijs als je dat via deze link doet 😉
Ga je voor de gratis versie van Brizy? Dan kun je eventueel ook een kleine eenmalige donatie doen via de button hiernaast 🙂
Goedendag BoB
Is de pro versie wel al te gebruiken?? Ook al is het nog een beta versie… wat ik begreep op hun website dat de pro versie nog niet beschikbaar is
En zo ja… heb jij de pro versie in gebruik?
Hoi John,
Ja hoor, Brizy Pro is gewoon al te gebruiken, maar nog niet alle pro functies zijn beschikbaar op dit moment.
Zo is de conditionele weergave van blokken nog niet beschikbaar , waardoor je nog geen templates kunt maken. Ook dingen als A/B testen, white label en unsplash integratie zijn nog in ontwikkeling.
Die ontwikkeling gaat wel vrij snel. Op hun blog kun je precies zien welke features wanneer zijn toegevoegd. Die functies worden 1 voor 1 uitgebracht en zijn dan gewoon direct te gebruiken.
Ik heb al wel een paar websites met Brizy Pro gebouwd en dat beviel me erg goed!
Groeten van Bob
Thanks voor je snelle reactie… moeten we geen weekeind vieren 😉
Nu zit ik ook verder te lezen en zag ik Oxygen ook als een goed alternatief voor Serif Webplus waar ik tot nu mee werk
Maar jij zal ook weten dat die al jaren niet meer ondersteund wordt
Ik ga mij eens goed verdiepen in Oxygen, want ik hou wel van de slanke design van het programma zelf, ik vind Brizy ook wel aardig maar die is nog te kort in de maak en vind die nog vrij beperkt
Wat ik in Brizy een goede functie vind, is dat je een foto kan plaatsen en deze nog verder in kan zoomen zodat hij het denkbeeldige frame vult tot de zij en boven/onderkant en daar kun je dan ook het midden van de foto nog bepalen
Dit is ook in Webplus mogelijk, en dat bespaart een hoop tijd omdat je niet alle foto’s stuk voor stuk hoeft te croppen en te resizen
Weet jij toevallig ook of Oxygen dat kan??
Zodra ik een keuze heb gemaakt en mijn website opnieuw klaar heb dan denk ik dat jij mij mag helpen met het samenvoegen van een ontwerp module en woocommerce…. maar dat is later
Hoi John,
Oxygen is een heel andere tool dan Brizy. Oxygen is echt gericht op ervaren developers die snappen hoe de structuur van een website in elkaar zit, hoe classes en ids werken en gebruikt heel veel CSS termen.
Dat maakt Oxygen een stuk minder geschikt voor gewone klanten en daarom bied ik dat ook niet standaard als optie binnen mijn website pakketten (Ik heb overigens wel gewoon een lifetime licentie).
Als je wel wat ervaring hebt met CCS biedt Oxygen echter ongekende mogelijkheden, zeker op het gebied van templates enzo. De enige die daar op dit moment bij in de buurt komt is Elementor, maar die is op termijn wel wat duurder (zeker als je vaker websites maakt). Maar Elementor is ook een stuk gebruiksvriendelijker dan Oxygen.
Groeten van Bob
Hi,… ik heb inmiddels Oxygen aangeschaft… het werkt toch wel zoals ik verwacht had… de leercurve is wat hoger dan met brizy en de andere builders… maar met basis elementen kun je al snel wat netjes in elkaar zetten… zeker als je niet van de fancy bewegende ( lees’ speels’ ) elementen bent… ik werk al meer dan 25 jaar met coreldraw voor mijn grafisch design dus ik ben wel wat gewend aan de niet standaard alles lekker makkelijk pakketten ???? oxygen is nog in ontwikkeling en ik verwacht dat het wel nog beter zal worden..
Hoi John,
Oxygen is ook een prima keuze hoor, zoals ik al zei wat minder gebruiksvriendelijk en daardoor een wat hogere leercurve dan andere page builders inderdaad, maar wel heel veel mogelijkheden. Veel plezier ermee!
Groeten van Bob
Ik heb jullie mening nodig als dat mag… ik heb DIVI gekocht en Brizy ook. Over Brizy, ik vind het makkelijker dan Divi maar op Safari is echt traag en als ik op min telefoon bekijkt en snel scrol naar boven dan zie ik niets meer …dus de landing tijd is lang in vergelijking met Divi
Wat is jullie ervaring?
Hoi Ana,
Dat probleem heb ik nog niet eerder gehoord, maar als je alleen niets ziet als je naar boven scrollt (dus wel als je naar beneden scrollt) ligt dat niet aan de laadtijd. De site is dan immers al geladen. Probeer het eens in een privé venster, of neem even contact op met de support van Brizy.
Groeten van Bob
Hallo Bob,
Ik heb een vraag over Brizy pro, hoe kan je je eigen domeinnaam koppelen aan Brizy site? Ik heb via Appsumo Brizy aangeschaft https://appsumo.com/brizy/ en wat ik heb begrepen is dat je 3 hosted domains hebt daarmee, alleen ik heb geen idee hoe ik dit voor elkaar krijg. Hoor graag van je
Hoi Sander,
Ik heb weinig ervaring met de cloud versie van Brizy maar volgens mij kun je gewoon op publish klikken en dan kiezen voor Custom Domain. Daar vul je dan de domeinnaam in die je wilt gebruiken en vervolgens krijg je het DNS adres te zien waar je de domeinnaam naar moet verwijzen.
Die domeinnaam moet je wel eerst registeren, dat is niet inbegrepen. Dus je registreert de domeinnaam en in het control panel van het bedrijf waar je die domeinnaam hebt geregistreerd kun je vervolgens het DNS adres aanpassen.
Groeten van Bob
Beste Bob,
Zeer interessante website. Maar ik zou je een vraagje willen stellen: in de footer van elk bericht kan je een eenmalige donatie doen, hoe doe je dit (via welke site)? Alvast bedankt,
Hoi Vicky,
Ik zou nu eigenlijk moeten zeggen “als je een donatie doet verklap ik het je” 😛 Maar vooruit, daarvoor gebruik ik de plugin “doneren met Mollie”.
Je moet dan wel eerst een account bij Mollie aanmaken, en daarvoor moet je een officieel bedrijf hebben. Als je geen officieel bedrijf hebt zou je een doneer met PayPal knop kunnen gebruiken, maar PayPal is hier een stuk minder populair dan bijvoorbeeld in Amerika.
Groeten van Bob