040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com

Bij een WordPress website bepaalt het thema het uiterlijk van de website. Een thema is dus een template of een skin. Zo bepaalt een thema hoe de header en footer eruit zien, evenals de blogpagina, sidebar, 404 error pagina enzovoorts.

Als je WordPress installeert worden automatisch enkele thema’s mee geïnstalleerd. Deze vind je in het admin menu onder het kopje “Weergave” –>  “Thema’s”.

Als je op die pagina bovenin op “nieuw thema” klikt vind je nog duizenden andere thema’s om uit te kiezen. Sommige thema’s zoals het Astra Thema, OceanWP thema en Blocksy thema bieden vrij veel functionaliteiten en instellingen, terwijl de standaard thema’s juist erg basic zijn. Er zijn ook veel premium (betaalde) thema’s beschikbaar, zoals Divi of de thema’s van ThemeForest.

Een aantal thema’s – waaronder Divi – bevat ook een geavanceerde page builder, waarmee je ook de onderdelen die normaal door het thema bepaald worden helemaal zelf naar wens kunt vormgeven.

Heb je een vraag over dit begrip? Stel je vraag hier!

Gerelateerde begrippen

Gerelateerde artikelen op Bob’s Blog

Hulp nodig met je website?

Dit artikel is geschreven door Bob de webbouwer, een allround website expert die regelmatig blogt over allerlei onderwerpen die je helpen bij (het bouwen van) jouw website. Heb je hulp nodig? Huur Bob de webbouwer dan in om een website voor je te bouwen, jouw website te verbeteren of een training te verzorgen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Heeft dit artikel je zo goed geholpen dat je mij niet meer nodig hebt?
Of heb je juist wel nog een vraag die je hieronder aan me wilt stellen?

Dan wordt een kleine eenmalige donatie altijd zeer op prijs gesteld 🙂

Bedrag

0 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *