Bob de webbouwer bouwt en verbetert websites 040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com

Ik zag laatst op Facebook een advertentie voorbij komen van 10Web, een hostingbedrijf dat ook een aantal premium plugins aanbiedt. De nieuwste plugin heet 10Web AI Builder,
een page builder die gebaseerd is op Elementor, uitgebreid met een flink aantal widgets en andere functies (waaronder een header/footer builder) die normaal alleen in
Elementor Pro beschikbaar zijn.

Het unieke van de 10Web AI Builder is echter de belofte dat hun builder een bestaande website automatisch kan nabouwen, waarna je deze kunt bewerken met de 10Web Builder – met Elementor dus. Je voert de URL in van een bestaande website, en de 10Web AI builder bouwt deze voor je na in Elementor. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn… laten we eens kijken of dat ook zo is 😉

10Web AI Builder

Originele versie10Web AI Builder versie

Ik heb enkele van mijn eigen websites laten nabouwen in de 10Web AI Builder en moet eerlijk zeggen dat ik wat teleurgesteld ben in het resultaat.

Ten eerste wordt niet de hele website gekopieerd, maar alleen de pagina’s die je opgeeft. Je kopieert in principe de homepage, en nog maximaal 4 andere pagina’s.

Ook gaan dingen als uitlijning, de breedte en hoogte van elementen, font grootte enzovoorts niet helemaal goed, zelfs niet als de site die je kopieert ook al in Elementor was gemaakt. 

Daarnaast worden de originele URLs niet aangehouden, waardoor je hele rare URLs krijgt met daarin de URL van de originele website en de datum en tijd dat de kopie is gemaakt. Bij menu items waarvan de pagina niet is mee gekopieerd wordt de URL vervangen door een willekeurige tekenreeks waardoor ze niet meer werken.

Hiernaast heb ik mijn eigen homepage laten namaken door de 10Web AI Builder. 
Links zie je de originele versie (gemaakt met WordPress en Divi), rechts de kopie die gemaakt is door de 10Web AI Builder.

Zoals je ziet klopt het grote geheel vrij aardig, en alle teksten en afbeeldingen zijn netjes omgezet naar standaard Elementor widgets. Mijn header is ook opgeslagen als header template, en er is zelfs een nieuw contactformulier aangemaakt op mijn contactpagina met dezelfde velden als in het origineel.

Er zijn echter ook een flink aantal dingen die niet kloppen; zo loopt de gele balk bovenaan op de originele website helemaal door, de zoekbalk is een stuk kleiner geworden en niet goed uitgelijnd, alle icoontjes zijn verdwenen, de knoppen staat niet meer naast elkaar, de eerste knop heeft opeens afgeronde hoeken, de rand bij de tweede knop is foetsie, de ruimte tussen de bovenste 2 kolommen is veel te smal en zo kan ik nog wel even doorgaan…

Het idee achter de 10Web AI Builder is geweldig, maar de uitvoering laat dus duidelijk nog het een en ander te wensen over.
Maar goed, de AI Builder is pas net uit en dit is dus pas de allereerste versie. Die is dus nog niet perfect, maar zeker wel veelbelovend 🙂 

Elementor Pro features

De 10Web AI Builder viel dus een beetje tegen… en toch heb ik meteen een licentie aangeschaft. Dat heeft niet eens zoveel te maken met de AI Builder, al heeft die absoluut potentie.

De reden dat ik direct een licentie heb aangeschaft is de 10Web Builder zelf; de builder waarmee je de kopie bewerkt dus. Die kun je namelijk ook gebruiken zonder eerst een kopie van een andere website te maken, op elke willekeurige WordPress site.

Wat de 10Web Builder zo bijzonder maakt is dat ze de meeste Elementor Pro features hebben nagebouwd, waardoor je met de 10Web Builder toegang hebt tot allerlei dingen waarvoor je normaal Elementor Pro nodig hebt.

Met de gratis versie van Elementor in combinatie met de 10Web Builder heb je bijvoorbeeld een header & footer builder en kun je templates maken voor pagina’s, berichten, je blogarchief, je 404 pagina enzovoorts.

elementor pro lifetime licentie

Uiteraard bouw je al deze templates met de standaard Elementor widgets en kun je gebruik maken van dynamic content. En net als bij Elementor Pro kun je ook nu condities instellen, waardoor je bijvoorbeeld een andere header kunt instellen voor berichten in een bepaalde categorie.

Naast de standaard Elementor widgets beschik je met de 10Web Builder ook over (een goed gelukte kopie van) vrijwel alle Elementor Pro widgets, zoals de prijstabel en prijslijst, de posts widget, de flipbox, de animated headline, de countdown, diverse carousels enzovoorts. Voor sommige dingen zoals een contactformulier, fotogalerij of Facebook feed dien je nu nog een aparte plugin van 10Web te installeren (die uiteraard bij de prijs zijn inbegrepen), maar ook daarvoor zijn reeds Elementor widgets in ontwikkeling. Alle widgets kun je ook opslaan als globale widget.

Ook een WooCommerce builder ontbreekt niet in de 10Web Builder plugin, waarmee je zelf je productpagina’s en andere WooCommerce pagina’s naar wens kunt vormgeven. 
Sommige Elementor Pro features zijn nog niet beschikbaar in de 10Web Builder plugin, zoals een popup builder, motion effects en TypeKit integratie, maar ook dit staat op de roadmap.

Waarom 10Web Builder in plaats van Elementor Pro?

Maar als 10Web Builder net wat minder features bevat dan Elementor Pro, waarom zou je dan toch voor 10Web Builder kiezen?
De belangrijkste reden daarvoor is simpel: de prijs is veel aantrekkelijker voor webbouwers.

Als je de Elementor Pro features wilt gebruiken op maximaal 25 websites raad ik je absoluut de officiële Elementor Pro plugin aan.

Maar wil je Elementor Pro gebruiken op meer dan 25 websites? Dan biedt 10Web een prima alternatief met een prijs van $ 199 per jaar voor een ongelimiteerd aantal websites.

Als bonus krijg je ook toegang tot een aantal premium plugins van 10Web, waaronder hun Photo Gallery plugin, een MailChimp plugin, een slider plugin, en een Facebook en Instagram Feed plugin. Het is echter de bedoeling dat deze plugins op korte termijn vervangen worden door Elementor widgets.

Ten slotte beschikt de 10Web Builder nog over enkele andere handige features zoals een image optimizer tool en een security tool.

Conclusie

De 10Web AI Builder is een veelbelovend product, maar werkt nog niet 100%. Maar hoewel het resultaat nog niet perfect is scheelt het natuurlijk toch een hoop werk dan wanneer je helemaal vanaf 0 moet beginnen. 

De echte waarde zit ‘m wat mij betreft echter in de premium Elementor functies van de 10Web Builder, die verrassend veel lijken op de officiële Elementor Pro versie. De widgets, de header / footer en template builder, de woocommerce builder… het werkt allemaal ongeveer hetzelfde als het origineel. 

Dus bouw je professioneel websites en werk je graag met Elementor Pro, maar heb je geen zin in de hoge kosten voor webbouwers?
Dan is 10Web Builder misschien precies het betaalbare alternatief wat je zocht!

Website laten bouwen met Elementor en 10Web Builder?

Dit artikel is geschreven door Bob de webbouwer, een allround website expert die regelmatig blogt over allerlei onderwerpen die je helpen bij (het bouwen van) jouw website. Heb je hulp nodig? Huur Bob de webbouwer dan in om een website voor je te bouwen, jouw website te verbeteren of een training over dit onderwerp te verzorgen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een vergoeding krijg als je de 10Web builder koopt via een link op deze pagina. Dat kost jou verder niets extra’s, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen.
Dus als je zelf een page builder wilt aanschaffen stel ik het zeer op prijs als je dat via deze link doet 😉

Ga je voor de gratis versie van Elementor of een andere gratis oplossing, maar wil je me toch bedanken voor dit artikel? Dan kun je eventueel ook een kleine eenmalige donatie doen via de button hiernaast 🙂

 

Bedrag

Gerelateerde artikelen