040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com

Linkbuilding

Linkbuilding is het actief proberen te verwerven van links naar (een bepaalde pagina op) je website.

Google kijkt tegenwoordig vooral naar de content (teksten, afbeeldingen, video) om de volgorde van de zoekresultaten te bepalen, maar ook naar hoeveel websites naar een bepaalde pagina op een website linken. De gedachte daarachter is dat als er veel websites naar een bepaalde pagina linken, de inhoud van die pagina wel goed moet zijn.

In de begindagen van Google was het echt een kwestie van “meeste stemmen gelden”: de pagina die de meeste links had stond bovenaan. Toen het belang van een hoge positie in Google toenam kwamen er ook steeds meer bedrijven die er brood in zagen om linkjes te verkopen, of op zoek te gaan naar linkmogelijkheden voor klanten (linkbuilders). Er zijn dan ook honderden startpagina’s speciaal aangemaakt om links te kunnen ruilen met andere websites.

Tegenwoordig kijkt Google dus vooral naar de content, en naar de kwaliteit van de links in plaats van naar het aantal links. Een link vanaf een autoritaire site heeft daardoor veel meer invloed op je positie in Google dan een linkje vanaf een vage startpagina.

Naast links vanaf externe websites zijn ook interne links belangrijk om Google te laten weten welke pagina’s het meest belangrijk zijn. Interne links zijn links naar andere pagina’s op je eigen website. Dingen als breadcrumbs (de linkjes bovenaan de pagina) en gerelateerde berichten (zoals hieronder) zijn erg handige hulpmiddelen voor interne links.

Linkbuilding is onderdeel van een goede SEO strategie.

Heb je een vraag over dit begrip? Stel je vraag hier!

Gerelateerde begrippen

Gerelateerde artikelen op Bob’s Blog

Hulp nodig met je website?

Dit artikel is geschreven door Bob de webbouwer, een allround website expert die regelmatig blogt over allerlei onderwerpen die je helpen bij (het bouwen van) jouw website. Heb je hulp nodig? Huur Bob de webbouwer dan in om een website voor je te bouwen, jouw website te verbeteren of een training te verzorgen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Heeft dit artikel je zo goed geholpen dat je mij niet meer nodig hebt?
Of heb je juist wel nog een vraag die je hieronder aan me wilt stellen?

Dan wordt een kleine eenmalige donatie altijd zeer op prijs gesteld 🙂

Bedrag

0 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *