Bob de webbouwer bouwt en verbetert websites 040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com

Er zijn talloze fotogalerij plugins voor WordPress, waarvan NextGen Gallery één van de meest uitgebreide is. Maar als je gewoon een eenvoudige fotogalerij op je WordPress website wilt hebt je helemaal geen plugin nodig, want dit is standaard ingebouwd in WordPress! In dit artikel lees je hoe deze ingebouwde fotogalerij werkt.

Een nieuwe fotogalerij aanmaken

wordpress-fotogalerijDe WordPress fotogalerij werkt hetzelfde als het invoegen van een afbeelding.
Nu volg je echter de volgende stappen:

  1. Klik links op galerij aanmaken
  2. Klik op de foto’s die je in de galerij wilt hebben
  3. Klik op een nieuwe galerij aanmaken

wordpress fotogalerij bewerkenJe krijgt dan de pagina hiernaast te zien, waar je nog wat dingen kunt aanpassen zoals het aantal kolommen (het aantal foto’s naast elkaar) en welke afmeting de foto’s moeten hebben.

Ook zie je link naar staan. Hier kun je het beste kiezen voor mediabestand, maar installeer dan wel even de plugin Easy Fancybox. Deze plugin zorgt ervoor dat een grote versie van de foto in een mooie lightbox geopend wordt als een bezoeker op de foto klikt.

Ook kun je de volgorde hier wijzigen door de afbeeldingen simpelweg in de gewenste volgorde te slepen, of afbeeldingen wissen door op het kruisje te klikken.

Tot slot zie je links nog aan de galerij toevoegen, daarmee kom je weer in de mediabibliotheek zodat je meer afbeeldingen kunt toevoegen aan de galerij. Klik op de button galerij invoegen om de galerij in te voegen in je bericht.

Een bestaande fotogalerij aanpassen

Als je een bestaande fotogalerij wilt aanpassen klik je in de WordPress editor op één van de foto’s in de galerij en vervolgens op het potloodje. Dan wordt het bovenstaande venster geopend en kun je de gewenste wijzigingen aanbrengen.

Hulp nodig met je WordPress website?

Dit artikel is geschreven door Bob de webbouwer, een allround website expert die regelmatig blogt over allerlei onderwerpen die je helpen bij (het bouwen van) jouw website. Heb je hulp nodig? Huur Bob de webbouwer dan in om een website voor je te bouwen, jouw website te verbeteren of een training over dit onderwerp te verzorgen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Heeft dit artikel je zo goed geholpen dat je mij niet meer nodig hebt?
Een kleine eenmalige donatie wordt altijd zeer op prijs gesteld 🙂

 

Bedrag

Gerelateerde artikelen