Bob de webbouwer bouwt en verbetert websites 040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com
Thrive Architect is een premium page builder die prima past in het rijtje van Elementor en Divi. De user interface (de look & feel van de software) ziet er bijna hetzelfde uit als die van Elementor, dus wat onderscheid Thrive Architect dan van de concurrentie? Volgens Thrive Themes, het bedrijf achter Thrive Architect, is het de meest conversiegerichte page builder van dit moment en biedt deze een echte visuele web bouw ervaring. Laten we eens gaan kijken!

Thrive Architect user interface

Zoals ik al zei lijkt de user interface behoorlijk op die van Elementor. Dat is helemaal niet erg, want dat is de meest gebruiksvriendelijke user interface die ik ken. Er is een sidebar aan de linkerzijde met alle modules erin. Thrive Architect heeft een stuk of 40 van die modules, wat een prima aantal is (vergelijkbaar met de concurrentie). 

 Deze modules zijn verdeeld in 2 secties: “foundation” en “building blocks”. Onder “foundation” vind je de standaard modules die je vrijwel altijd nodig hebt als je een website gaat bouwen, zoals kolommen, tekstblokken, headings, afbeeldingen en knoppen. Ook vind je hier “background section”, “content box” en “templates and symbols” (later meer daarover). 

Het toevoegen van een sectie in Thrive Architect werkt een beetje anders dan wat ik gewend ben vanuit Divi of Elementor. In die page builders kun je op een plus icoontje klikken onder een sectie om een nieuwe toe te voegen.

In Thrive moet je echter een “background section” module toevoegen om dat te doen. Dat voelt wat minder intuïtief en is dus even wennen, maar daarna prima te doen.  

Onder “building blocks” vinden we een hoop modules die andere page builders ook bieden. Je hebt een voortgangsbalk, een aftel module, Google Maps, custom code module, tabbladen, testimonial, toggle, video, een grid optie voor berichten, een contactformulier; zo’n beetje alles wat je van een premium page builder zou verwachten tegenwoordig. 
Maar Thrive Architect heeft ook een paar modules die niet alle andere page builders ook hebben.

Enkele modules die de moeite waard zijn:

 • Facebook comments
 • Een click to tweet box waar je een quote in kan zetten die eenvoudig gedeeld kan worden op Twitter 
 • Social share buttons, waarbij je kan kiezen uit een paar verschillende stijlen
 • Een nieuwsbrief inschrijf module (waarmee je bezoekers kan inschrijven op een externe service zoals Mailchimp, MailPoet enz)
 • Star rating, waarmee je de bekende review sterren kunt toevoegen waar je maar wilt
 • Credit Card logo’s

Niet alle modules zijn even bruikbaar; de Facebook Comments, click to tweet en social share buttons zijn top, maar de review sterren zien er weliswaar geweldig uit maar sturen geen 
“structured data” uit waardoor ze niet zullen verschijnen in Google, en de Credit Card logo’s zijn gewoon afbeeldingen zonder verdere functionaliteit.

 

Thrive Architect styling options

Elke module heeft een prima aantal styling opties. Deze verschijnen automatisch in de sidebar als je op een element klikt. 

Je kunt o.a. randen toevoegen (met border radius), een animatie instellen, schaduw toevoegen (ook tekstschaduw), de padding, margin en uitlijning instellen en een achtergrond met meerdere lagen toevoegen (effen kleur, gradient, afbeelding, video en zelfs een paar patronen).

Je kunt dus een achtergrond afbeelding instellen met een gradient overlay, daar kun je dan nog een patroontje overheen gooien en vervolgens kun je de opacity (doorzichtigheid) van elke laag instellen. Erg gaaf!

De meeste modules hebben ook een aantal opties specifiek voor die module, zoals font settings voor de tekstmodule (met Google fonts, text transform, line height en letter spacing) en een paar effecten in de afbeeldingen module (grijstinten, opacity en blur). 

Daarnaast kun je bij een aantal modules ook hover opties instellen, en bij de background section module kun je ook een shape divider instellen. Als je meerdere kolommen hebt kun je die gewoon naar de gewenste breedte slepen. Dit alles werkt erg goed en prettig. 

Thrive Architect maakt het ook erg makkelijk om je website goed responsive te krijgen. Onderaan de sidebar vind je een button waarmee je kunt zien hoe je website eruit ziet op een tablet of smartphone. Deze optie hebben vrijwel alle page builders tegenwoordig wel, maar in Thrive Architect kun je ook alles aanpassen voor het betreffende apparaat. In de meeste page builders kun je wel de belangrijkste dingen aanpassen, zoals de font grootte, padding, marge en uitlijning, maar in Thrive kun je ook alle andere styling opties aanpassen zoals kleuren en randen. Waarschijnlijk zul je die extra opties niet vaak gebruiken, maar de manier waarop je bij Thrive dingen aanpast voor mobiel en tablet voelt veel natuurlijker dan bij andere page builders. Uiteraard kun je ook voor elk element instellen of het wel of niet getoond moet worden op het betreffende apparaat.

Nog een hele gave en conversieverhogende feature is Thrive Lightbox, waarmee je een popup venster kunt maken. Je kunt elke module die je wilt in dat popup venster plaatsen, en je kunt ervoor kiezen om de popup te tonen na een zelf in te stellen tijd (bijvoorbeeld als de bezoeker 10 seconden op de pagina is) of als de bezoeker de site wil wegklikken (bijvoorbeeld “wacht, bekijk deze geweldige aanbieding voordat je gaat!”). 

Net als de meeste andere premium page builders laat ook Thrive Architect je ieder element opslaan in een bibliotheek zodat je het ergens anders op je website weer kan hergebruiken. Je kunt alles opslaan, van een button tot een complete pagina. Je kunt ook iets opslaan als globaal item (Thrive noemt dat “symbols”). Als je bijvoorbeeld de kleur van een button die je als symbol hebt opgeslagen aanpast op pagina 1 zal de kleur ook worden aangepast bij diezelfde button op pagina 2, 3 en 4.

Last but not least; met Thrive Architect kun je ook zelf de header en footer ontwerpen. Deze worden echter opgeslagen als symbolen en dienen handmatig te worden toegevoegd op iedere pagina. Je kunt ze ook toevoegen aan een complete pagina template, maar ook in dat geval moet je die pagina template op iedere pagina en in elk bericht handmatig importeren.

Pre designed templates

Thrive Architect biedt dus flink wat tools om je creativiteit om te zetten in een werkende website. Maar ja, a fool with a tool is… still a fool 😉 Als je geen webdesign- en conversie specialist bent wordt het lastig optimaal te profiteren van alle mogelijkheden die Thrive biedt.  

Daarom biedt Thrive ook een flinke collectie professioneel ontworpen, conversie geoptimaliseerde templates. Deze templates zijn verdeeld in design sets; sets die bestaan uit meerdere templates met hetzelfde design, of dezelfde functie.

Zo is er bijvoorbeeld een design set voor een fitness merk met templates voor de homepage, een nieuwsbrief inschrijf pagina, een bevestigingspagina en een download pagina. Al die templates hebben hetzelfde design. met dezelfde kleuren, zodat ze goed bij elkaar passen.  

Er is ook een design set met een paar verschillende ontwerpen voor een coming soon pagina, en een design set met enkele verschillende homepage ontwerpen (bijvoorbeeld een homepage voor een bouwbedrijf, een homepage voor een restaurant en een homepage voor een beauty salon). 

Klinkt goed, toch? Absoluut, maar de meeste van die design sets zijn heel erg gericht op het aantrekken van nieuwsbrief abonnees. 

Dat is op zich prima natuurlijk, maar de meeste bedrijven hebben meer behoefte aan templates voor dingen als een contactpagina, een over ons pagina en een pagina waarop je je producten of diensten kunt presenteren. Dat soort templates vind je niet in Thrive Architect, zoals Divi wel heeft met zijn layout packs. Je kunt dat soort pagina’s natuurlijk prima zelf ontwerpen met Thrive maar het zou leuk zijn om ook een aantal professioneel ontworpen templates daarvoor te hebben. 

Thrive Suite

Vroeger kon je alle Thrive producten los kopen, maar sinds 1 februari 2021 biedt Thrive alleen nog een lidmaatschap (Thrive Suite genaamd) aan waarmee je al hun producten op maximaal 25 sites mag gebruiken. Naast Thrive Architect vind je de volgende producten in Thrive Suite:

Thrive Theme Builder

Je favoriet zal waarschijnlijk de Thrive Theme builder zijn.

Met de Thrive Theme Builder kun je niet alleen de content op de pagina zelf bewerken, maar ook de header, footer, blog template, archief template, WooCommerce template enzovoorts. Dat is erg cool, zoals je kunt zien in de video hiernaast.

Thrive Themes is niet de eerste die zo’n theme builder ontwikkelt;  Oxygen en Elementor hebben er ook al een tijdje een en ook Divi heeft enkele maanden geleden al een eigen theme builder uitgebracht.

Een belangrijk onderdeel van een theme builder is dynamische content, wat betekent dat velden automatisch worden gevuld met content uit de database. Zo kun je bijvoorbeeld een blog template bouwen die de titel, uitgelichte afbeelding en tekst van ieder bericht uit de database haalt en automatisch op door jouw ingestelde plek zet.

Andere Thrive producten

Zoals ik al zei zijn er nog meer producten in de Thrive stal. I heb het al gehad over de Thrive Theme Builder en Thrive Architect, maar daarnaast zijn de volgende producten verkrijgbaar: 

 • Thrive Leads is een geavanceerde opt-in formulier bouwer om meer nieuwsbrief inschrijvingen te krijgen
 • Thrive Ovation is een testimonial plugin die automatisch reacties verzameld van Facebook, Twitter en re blog. Ook kun je automatisch klanten mailen voor een referentie. 
 • Thrive Ultimatum is een plugin waarmee je tijdelijke aanbieding kunt laten zien aan individuele gebruikers.
 • Thrive Headline optimizer laat je A/B testen instellen voor je titels en kiest automatisch de beste variant.
 • Thrive Clever Widgets voegt conditional logic toe aan widgets, waardoor je bepaalde widgets wel of niet kunt tonen op een bepaalde pagina, in een bepaalde categorie enz.
 • Thrive Quiz Builder is een plugin om een quiz te maken (waarbij het uiteindelijke doel marktonderzoek, meer nieuwsbrief inschrijvingen en meer exposure op social media is)
 • Thrive Comments breidt de standaard WordPress reacties uit met de mogelijkheid reacties te liken, erop te stemmen en deze te delen op social media. 
 • Thrive Optimize is ook een A/B test plugin, maar dan voor complete pagina’s. Deze is echter wat duurder en kost $ 127,00 voor een 1 site licentie.

Prijs

Thrive Suite kost $ 228 per jaar ($ 19 per maand). Voor dat geld mag je alle Thrive producten dus op maximaal 25 sites gebruiken. 

Conclusie

Thrive Architect is echt een uitstekende page builder die prima kan concurreren met andere page builders zoals Elementor en Divi. Thrive Architect biedt enkele leuke modules die anderen niet hebben, een flink aantal styling opties, achtergronden met meerdere lagen, prima responsive design mogelijkheden, de mogelijkheid je eigen header, footer en popup vensters te maken en nog veel meer. Zeker in combinatie met de andere producten die je in Thrive Suite vind heeft Thrive erg een zeer sterk productaanbod.

De prijs vind ik wat minder sterk… Bij Elegant Themes (het bedrijf achter Divi) heb je voor hetzelfde geld een lifetime licentie voor al hun producten, voor een ongelimiteerd aantal websites en inclusief levenslange updates en support. Een van die producten is Bloom, een plugin met dezelfde functionaliteit als Thrive Leads (weliswaar iets minder uitgebreid),
en Divi biedt standaard de mogelijkheid elk gewenst element A/B te testen. 

Die prijs is absoluut de enige reden waarom ik Thrive niet zou aanraden, want hun producten behoren tot de top op hun gebied. Dus als jij vindt dat deze geweldige tools het geld wel waard zijn zou ik zeker zeggen “Ga ervoor!”.

Zelf je website bouwen, maar dan wel met wat hulp van een expert?

Kies dan voor Bobs Website in 1 dag pakket! Met dit pakket gaan we samen een hele dag achter de computer zitten (kan eventueel ook online via Zoom) en is aan het einde van de dag (de basis van) je nieuwe website klaar!

Van tevoren regelt Bob alle technische zaken zoals het instellen van WordPress en het installeren van alle benodigde plugins, zodat we die dag meteen aan de slag kunnen met het leukste gedeelte; het ontwerpen en vullen van de website 🙂 .

Doordat we de website samen bouwen leer je precies hoe WordPress werkt en hoe je alles kunt aanpassen.

En kom je er toch even niet uit? Dan mag je Bob altijd even bellen of mailen, want je krijgt 3 maanden support!

Bekijk alle details van Bobs Website in 1 dag pakket

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een vergoeding krijg als je Thrive Architect of een ander product koopt via een link op deze pagina. Dat kost jou verder niets extra’s, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen. Dus als je zelf Thrive Architect of een ander product wilt aanschaffen stel ik het zeer op prijs als je dat via deze pagina doet 😉

Ga je voor Elementor of een andere gratis oplossing maar wil je me wel bedanken voor dit artikel? Dan kun je eventueel ook een kleine eenmalige donatie doen via de button hiernaast 🙂

 

Bedrag

Gerelateerde artikelen