Bob de webbouwer bouwt en verbetert websites 040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com

Als je mij een beetje kent weet je dat ik gek ben op lifetime deals. Een lifetime deal houdt in dat je een eenmalig bedrag betaalt voor software (zoals thema’s en plugins), en daar vervolgens levenslange updates (en support) voor krijgt. In de meeste gevallen mag je die software ook nog eens installeren op een onbeperkt aantal websites. Je hebt dus geen maandelijkse of jaarlijkse licentiekosten zoals normaal gebruikelijk is.

Veel softwaremakers die een lifetime deal aanbieden hebben ook een abonnementsmodel waarbij je per jaar betaalt. Bij zo’n lifetime deal betaal je meestal 2 tot 3 keer het jaarlijkse tarief. Vaak is zo’n lifetime deal alleen beschikbaar als een product pas net gelanceerd is, om het product zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor “early adaptors” en op die manier snel een behoorlijk aantal gebruikers te krijgen.

Wat is Appsumo?

Appsumo is te vergelijken met een site als Groupon en Socialdeal, maar dan voor software. Ik koop zelf vooral WordPress plugins en thema’s op AppSumo, maar je vindt er ook allerlei andere software. De meeste deals op Appsumo zijn voor een lifetime licentie en je betaalt er altijd veel minder voor dan op de site van de aanbieder zelf. Enkele deals die ik zelf gekocht heb op Appsumo zijn:

Nog te verkrijgen AppSumo deals

Zion Builder – Lifetime licentie voor een ongelimiteerd aantal websites voor $ 99,00
Zion Builder is een nieuwe WordPress page builder. Volgens de makers worden er slechts 1000 lifetime licenties verkocht, die via hun eigen website wordt aangeboden voor $ 249,00. Daarna zullen er alleen nog jaarlijkse licenties te koop zijn, waarbij je $ 149,00 per jaar betaalt voor een onbeperkt aantal websites.

Berrycast – Lifetime licentie voor $ 59,00
BerryCast is software waarmee je schermopnames kunt maken, indien gewenst met audio en je webcam. Ik gebruik dit regelmatig om snel en duidelijk iets uit te leggen aan mijn klanten en ga binnenkort ook enkele populaire reviews en tutorials op mijn site op video zetten. BerryCast kost $ 120,00 per jaar, maar bij AppSumo heb je voor $ 129,00 een levenslange licentie. Inderdaad, wat meer dan wat ik ervoor betaald heb, maar nog steeds een aantrekkelijke deal 🙂

Brindle Booking – Lifetime licentie voor een ongelimiteerd aantal websites voor $ 27,00
Brindle Booking is een WordPress plugin waarmee je klanten een afspraak kunt laten inplannen via je website. Op hun eigen site kun je een licentie voor een onbeperkt aantal websites aanschaffen voor $ 89,00 per jaar, op AppSumo dus voor $ 27,00 eenmalig. De licentie voor een onbeperkt aantal websites is helaas niet meer beschikbaar via AppSumo, maar je kunt nog steeds een lifetime licentie voor 1 website kopen voor slechts $ 9,00.
QuickPop Popup Builder – Lifetime licentie voor een ongelimiteerd aantal websites voor $ 35,00
QuickPop is een WordPress plugin waarmee je popups kunt maken van dezelfde makers als Brindle Booking. Op hun eigen site kun je een licentie voor een onbeperkt aantal websites aanschaffen voor $ 69,00 per jaar, op AppSumo dus voor $ 35,00 eenmalig. De licentie voor een onbeperkt aantal websites is helaas niet meer beschikbaar via AppSumo, maar je kunt nog steeds een lifetime licentie voor 1 website kopen voor slechts $ 7,00.

Uitverkochte AppSumo deals

De deals op AppSumo zijn altijd maar tijdelijk beschikbaar, en onderstaande deals zijn helaas uitverkocht. Ze geven echter wel een goed beeld van wat je kunt verwachten.

WP Compress – Lifetime licentie voor 2,5 miljoen credits per maand voor $ 139,00
Niet geoptimaliseerde afbeeldingen vormen meestal het belangrijkste struikelblok bij snelheidstesten als Google Pagespeed Insights. Dat komt omdat afbeeldingen vaak veruit de grootste bestanden vormen. Zeker bezoekers die je site op hun smartphone bekijken worden niet vrolijk als je website tientallen MB’s aan afbeeldingen gaat downloaden.
WP Compress optimaliseert je afbeeldingen automatisch zodat deze zo klein mogelijk zijn, zonder zichtbaar kwaliteitsverlies. Ook CSS en Javascript kan door WP Compress worden geoptimaliseerd, en afbeeldingen kunnen desgewenst ook worden omgezet naar WebP en geserveerd worden vanaf hun eigen CDN. 

Een licentie via hun eigen website kost $ 29,00 per maand, voor 1 miljoen credits.

WP Courseware – Lifetime licentie voor een ongelimiteerd aantal websites voor $ 109,00
WP Courseware is een WordPress plugin waarmee je e-learning functionaliteit kunt toevoegen aan je website, vergelijkbaar met Learndash, LearnPress en Tutor LMS. Via hun eigen website is er geen lifetime licentie verkrijgbaar, wel een licentie voor $ 199,00 per jaar voor maximaal 25 websites.
ThemeIsle – Lifetime licentie voor een ongelimiteerd aantal websites voor $ 98,00
ThemeIsle is het bedrijf achter de enorm populaire Neve en Hestia WordPress thema’s. Een lifetime licentie voor de pro versie van beide thema’s kost momenteel zo’n € 450,00.

MailPoet – Lifetime abonnement voor 25.000 nieuwsbrief abonnees per website voor $ 249,00 
MailPoet is populaire en zeer gebruiksvriendelijke nieuwsbrief software voor WordPress. Voor 25.000 abonnees betaal je op dit moment € 1.500,00 per jaar. En dat is dan het totaal aantal abonnees, die verspreid kunnen zijn over meerdere websites. Bij de AppSumo deal geldt die limiet per website, dus als je bijvoorbeeld 4 websites hebt met 25.000 abonnees kun je elke maand nieuwsbrieven versturen naar 100.000 abonnees. En dat dus voor een eenmalig bedrag van $ 249,00…

DepositPhotos – 300 stockfoto’s voor $ 117,00
De uitstraling van een website wordt voor een belangrijk deel bepaald door de gebruikte afbeeldingen. Natuurlijk zijn eigen foto’s altijd de beste optie, maar als dat niet mogelijk is bieden stockfoto’s vaak een goed alternatief. Er zijn ook gratis stockfoto sites, maar de kwaliteit van de daar aangeboden afbeeldingen is vaak wat minder dan op de betaalde stockfoto sites als DepositPhotos. Normaal betaal je bij DepositPhotos € 299,00 voor 100 foto’s, bij AppSumo dus slechts $ 117,00 voor 300 foto’s.

FreshStock Illustraties – Lifetime abonnement met onbeperkte downloads voor $ 69,00
Naast foto’s zie je steeds vaker illustraties voor een moderne en frisse uitstraling. Op FreshStock vind je duizenden van dit soort illustraties. Het is momenteel niet meer mogelijk een nieuw abonnement op FreshStock te nemen.

Dat zijn inderdaad hele goede deals! Waarom bieden ontwikkelaars hun software zo goedkoop aan?

Zoals ik in het begin al schreef bieden ontwikkelaars lifetime deals vooral aan om snel een behoorlijk aantal gebruikers te krijgen. Maar er is natuurlijk veel concurrentie,
dus het valt niet mee om gebruikers te overtuigen voor een nieuw product te kiezen en “rumour around the brand” te creëren. 

Door een deal op AppSumo aan te bieden zien vele duizenden bezoekers het product, en worden er honderden tot duizenden licenties in een paar weken tijd verkocht.
Wel tegen een flink lager bedrag dan de normale prijzen, maar het volume maakt veel goed. 

Daarnaast zijn AppSumo gebruikers vaak IT professionals die het product ook weer aanbevelen bij hun klanten, en er reviews over schrijven.
Ook dat is een belangrijke reden om een product op AppSumo te zetten; de ontwikkelaar krijgt veel feedback van gebruikers, die meestal behoorlijk ervaren en kritisch zijn. 

Heb je zelf al eens wat gekocht via AppSumo of een vergelijkbare site? Laat het me weten in de reacties!

Hulp nodig met je website?

Dit artikel is geschreven door Bob de webbouwer, een allround website expert die regelmatig blogt over allerlei onderwerpen die je helpen bij (het bouwen van) jouw website. Heb je hulp nodig? Huur Bob de webbouwer dan in om een website voor je te bouwen, jouw website te verbeteren of een training over dit onderwerp te verzorgen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een vergoeding krijg als je iets bij AppSumo koopt via een link op deze pagina. Dat kost jou verder niets extra’s, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen. Dus als je een AppSumo deal wilt aanschaffen stel ik het zeer op prijs als je dat via deze pagina doet 😉

Ga je niets bij AppSumo kopen maar wil je me toch bedanken voor dit artikel? Dan kun je eventueel ook een kleine eenmalige donatie doen via de button hiernaast 🙂

 

Bedrag

Gerelateerde artikelen