040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com

404 error pagina

404 error paginaDe 404 error pagina is de pagina die de bezoeker te zien krijgt als er een pagina wordt opgevraagd die niet (meer) bestaat.

De bezoeker komt op een 404 error pagina terecht als hij bijvoorbeeld op een link klikt in Google of op een andere pagina, die leidt naar een pagina die niet (meer) bestaat. Dat kan komen omdat de link op de verwijzende pagina’s niet klopt, maar meestal gebeurt dit nadat er een nieuwe website is gebouwd waarbij de URL’s zijn aangepast maar er geen 301 redirects zijn ingesteld.

Een goede 404 error pagina helpt de bezoeker verder, bijvoorbeeld met een link naar homepage, en door het navigatiemenu en een zoekfunctie erop te plaatsen. Persoonlijk vermijd ik altijd het begrip “404 error” en zet in plaats daarvan een begrijpelijke zin als
“Deze pagina bestaat helaas niet (meer). Excuses voor het ongemak”. Daarnaast vermeld ik ook vrijwel altijd dat de bezoeker
contact mag opnemen als hij er zelf niet uit komt, met een linkje naar de contact pagina erbij.

Tenslotte mag een 404 pagina best wat humor bevatten, zoals op de 404 pagina van de HEMA in de afbeelding hiernaast. Mooi als je een vervelende ervaring (namelijk een foutmelding) kunt ombuigen naar een positieve ervaring door wat humor te gebruiken en de bezoeker verder te helpen (in dit geval ook door een lijstje met de belangrijkste categorie├źn).

Met een goede page builder kun je zelf je 404 pagina vormgeven.

Heb je een vraag over dit begrip? Stel je vraag hier!

Gerelateerde begrippen

Gerelateerde artikelen op Bob’s Blog

Geen gerelateerde artikelen gevonden

Hulp nodig met je website?

Dit artikel is geschreven door Bob de webbouwer, een allround website expert die regelmatig blogt over allerlei onderwerpen die je helpen bij (het bouwen van) jouw website. Heb je hulp nodig? Huur Bob de webbouwer dan in om een website voor je te bouwen, jouw website te verbeteren of een training te verzorgen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Heeft dit artikel je zo goed geholpen dat je mij niet meer nodig hebt?
Of heb je juist wel nog een vraag die je hieronder aan me wilt stellen?

Dan wordt een kleine eenmalige donatie altijd zeer op prijs gesteld ­čÖé

Bedrag

0 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *