040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com

Divi biedt standaard ongeveer 40 modules, plus 16 WooCommerce-modules. Divi is altijd al mijn favoriete page builder geweest, maar vergeleken met Elementor Pro en enkele andere premium page builders missen er nog wel wat dingen. Zo heeft Divi nog steeds geen popup feature, flipbox module, Facebook en Twitter tijdlijn modules, teksteffecten, Lottie integratie enzovoorts. En hoewel er regelmatig interessante nieuwe features worden toegevoegd aan Divi zijn nieuwe modules erg zeldzaam.

Gelukkig zijn er wel enkele plugins van derden die dit soort functionaliteiten toevoegen, waarvan Divi Supreme één van de meest uitgebreide is.  Divi Supreme voegt meer dan 40 modules toe aan Divi, en andere interessante features zoals popup functionaliteit en scheduled elements. In deze Divi Supreme review vertel ik je er alles over!

Divi Supreme heeft een gratis versie met zo’n 20 modules en een pro-versie die nog eens dik 20 modules toevoegt. Bekijk welke modules zijn inbegrepen in de gratis en pro-versie .

Aangezien mijn website ook met Divi is gebouwd heb ik de Divi Supreme plugin geïnstalleerd en zal ik hieronder enkele van de beste modules demonstreren.

Divi Popup

divi popup

Koop Divi Supreme nou maar gewoon 😉

Dit is een Divi popup. Je kunt hier alles in zetten wat je maar wilt!

Een van de meest opvallende features die bij Divi vooralsnog ontbreekt – en die de meeste andere premium page builders al wel hebben – is een popup builder. Elegant Themes werkt ongetwijfeld al aan een eigen popup builder,
maar tot die tijd kun je bij Divi Supreme terecht.

De pro versie van Divi Supreme voegt popup functionaliteit toe aan elke Divi module. Je kunt een afbeelding, video of iframe als popup instellen, maar het meest interessante is dat je ook elk element dat je in de Divi bibliotheek hebt opgeslagen kunt toevoegen als popup!

Je kunt dus een sectie, rij, module of complete pagina layout ontwerpen in de Divi builder en opslaan in de bibliotheek, en deze vervolgens als popup gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een speciale aanbieding, je contactgegevens met een Google Maps kaart, een inschrijfformulier voor je nieuwsbrief enzovoorts.

Je kunt de popup openen door te klikken op een link, afbeelding, knop of gewoon de hele module, maar er zijn ook enkele automatische triggers; zo kun je de popup openen na het laden van de pagina (je kunt zelf instellen na hoeveel seconden), wanneer de gebruiker scrollt, of bij exit intent (dus als de gebruiker het tabblad wil sluiten). Klik maar eens op de afbeelding hiernaast voor een demo.

Je kunt de popup ook fullwidth maken, en je kunt ‘m zelfs een fixed positie geven zodat je hem kunt gebruiken als cookie melding ofzo.  

De Divi Popup functionaliteit is dus behoorlijk veelzijdig, maar heeft wel een nadeel; doordat de popup wordt toegevoegd aan een module wordt deze alleen getoond op de pagina waarop die module staat. Je kunt de popup echter ook toevoegen aan een Theme Builder template – bijvoorbeeld aan de global header of footer – waardoor de popup wel op iedere pagina verschijnt.

Divi Flipbox

Eén van mijn favoriete Divi Supreme modules is Divi Flipbox. Sterker nog, ik heb Divi Supreme juist ontdekt omdat ik een flipbox nodig had en op zoek was naar een plugin die dat kon toevoegen aan Divi.

All Divi Supreme modules gebruiken de standaard Visual Builder van Divi zelf, dus alles werkt hetzelfde als je gewend bent. Ook de opties in het ontwerp tabblad zijn hetzelfde, dus je kunt ook aan iedere Divi Supreme module dingen als schaduw, randen, filters, transformatie effecten, animaties enzovoorts toevoegen. Uiteraard kun je de meeste dingen ook apart instellen voor tablet, mobiel en hover.

Als je met de muis over een flipbox heen gaat, of erop klikt op mobiel, “flipt” hij naar de andere zijde. Ga maar eens met je muis over de afbeelding hiernaast om te zien wat ik bedoel. Je kunt aan beide zijden een icoon of afbeelding, een titel tekst, een subtitel tekst, een knop toevoegen. Ook hebben beiden zijden een tekstverwerker, waardoor je ook grotere stukken tekst kunt toevoegen, alsmede extra afbeeldingen en andere media.

Naast het klassieke flip effect (je kunt naar links, rechts, boven en onder flippen, met een cool 3D effect als je wilt) kun je ook kiezen voor een slide, zoom of fade effect. 

Uiteraard kun je ook de achtergrond instellen voor beide zijden, evenals dingen als kleuren en lettertypes voor ieder onderdeel. Ik heb de flipbox module van Elementor Pro eerder al eens gebruikt, maar deze Divi flipbox is flexibeler.

A

Dit is Divi Flipbox

Zie je aan de andere kant 🙂
Bob The Web Builder

KIEKEBOE 🙂

Cool toch?

Divi Text Notation aka animated headline

De Animated Headline – in Divi Supreme “Text Notation” genoemd – is nog zo’n Elementor Pro favoriet die door Divi Supreme eindelijk ook in Divi beschikbaar is.
Deze module laat (een gedeelte van) je koptekst extra opvallen door er een geanimeerde vorm omheen te tekenen, zoals een cirkel / ovaal (zie hierboven), een vierkant of haken.
Je kunt ook een achtergrondkleur toevoegen (alsof je een markeerstift gebruikt) of een streep of kruis door de tekst zetten. 

Uiteraard kun je dingen als de dikte en kleur van de vorm instellen, evenals de typografie van de geanimeerde tekst, maar ook apart voor de tekst die ervoor of erna staat.

Over gave coole vettetekst effecten gesproken...

Wat vind je van de effecten in de kolom hiernaast 🙂

De eerste heet “Divi Mask Tekst”, en laat je een doorzichtige tekst over een achtergrondafbeelding plaatsen.

Met het tweede effect – Animated Gradient Text – kun je de tekst continu laten verkleuren, waarbij je zelf 4 kleuren kunt instellen.

Het derde effect is een “glitch” effect, waardoor het lijkt alsof het scherm kapot is.

En is het type effect in de koptekst je ook al opgevallen? Yep, dat is ook Divi Supreme 🙂
Er is ook een effect waarbij de letters door elkaar worden gehusseld, en een tekst rotatie effect.

Uiteraard kun je bij al deze effecten dingen als de font family en grootte instellen. 

MASK TEXT

Animated Gradient Text

Supreme Glitch Text

Beeld je eens in dat je dit soort dingen met Divi zou kunnen…

Bob The Web Builder

Uhm je mond staat open...

VoorNa
Bob The Web Builder
p
Bob’s laptop
p
Bob’s Helm
p
Bob’s naam,als je hierop klikt opent mijn homepage in een nieuw tabblad.

Divi Supreme heeft niet alleen een aantal gave tekst effecten aan boord, ook aan je afbeeldingen is gedacht. Ga maar eens met je muis over de eerste afbeelding hierboven en laat je verbazen 🙂 De tweede afbeelding is een voor/na afbeelding module, waarbij je kunt sliden tussen twee afbeeldingen. En de derde is een hotspot module, waarmee je icoontjes op een afbeelding kunt plaatsen met een tooltip erbij. Indien gewenst kun je ook een link achter ieder icoontje plaatsen. Er is ook nog een hele gave floating images module.

Divi Scheduled Element

Met Divi Scheduled Element kun je inplannen wanneer – als in op welke datum en tijd – je een bepaalde sectie, rij of module zichtbaar wilt maken op je website. Je kunt ook een einddatum instellen, dus als je over een week op vakantie gaat voor 2 weken kun je vandaag al een balk ontwerpen waarin je aangeeft dat je op vakantie bent, en vervolgens instellen dat deze balk pas over 1 week getoond wordt op je site, en over 3 weken weer verdwijnt.

Er zit ook een functie in waarmee je een element alleen tijdens – of juist buiten – je openingstijden kunt tonen, en je kunt dit alles zelfs instellen per user role. 

Facebook and Twitter integratie

Divi heeft standaard al een module waarmee je social media volgknoppen kunt tonen, en met de Monarch plugin van Elegant Themes kun je ook deelknoppen toevoegen op je site.
Divi Supreme breidt je social media arsenaal uit met een Facebook Feed en Twitter Tijdlijn module, een Facebook Embed module waarmee je een enkele post of video kunt insluiten op je pagina, en Facebook Comments waarmee je de standaard reactie mogelijkheid van WordPress kunt vervangen.

Divi Lottie module

Lottie is de nieuwste trend in webdesign. In de afgelopen jaren kregen webdesigners de beschikking over honderden gratis fonts met Google Fonts, icoontjes met Font Awesome, afbeeldingen van Unsplash… en nu animaties met Lottie.

Je hebt deze module niet perse nodig om Lottie bestanden te gebruiken op je website, je kunt deze namelijk ook downloaden als GIF of MP4 bestand. Maar met de Divi Lottie module kun je een Lottie animatie downloaden als JSON bestand, waarmee je ook de snelheid kunt instellen, de animatie kunt loopen, deze alleen kunt afspelen bij mouse over, of achterstevoren kunt afspelen.

 

Divi Easy Theme Builder

Met de lancering van de Divi Theme Builder werd het eindelijk mogelijk om je eigen header in Divi te ontwerpen. Helaas heeft dat wel wat beperkingen…

Ten eerste kon je de header niet meer als fixed instellen (waardoor deze altijd bovenaan blijft staan als je scrollt), maar dat probleem werd opgelost met de “positioning” update.
Nou ja, gedeeltelijk, want als je de header als fixed instelt bedekt deze een gedeelte van de content van de eerste sectie. Dat kun je wel oplossen door een marge op de eerste sectie te zetten, maar dat is een flinke uitdaging om dat op alle schermresoluties netjes te krijgen.

Divi Supreme’s Easy Theme Builder maakt dit een stuk makkelijker door de hoogte van de header te berekenen en te voorkomen dat deze de content van de eerste sectie bedekt. 

Een andere geliefde Divi feature die verloren is gegaan is de “shrinking header”, die ervoor zorgde dat je header en logo kleiner werden als de gebruiker scrollt. Divi Supreme brengt die feature ook weer terug, waarbij je zelf de padding kunt instellen (dus hoe hoog de header wordt) en je kunt zelfs een ander logo instellen voor de verkleinde header!

Divi-de and Conquer

Divi heeft een standaard divider module, maar daarmee kun je alleen een lijn in verschillende stijlen instellen. Divi Supreme voegt daar een nieuwe divider module aan toe, waarmee je de lijn kunt onderbreken met tekst, een afbeelding of een icoon. Dit kun je links, rechts of in het midden uitlijnen.
?

Prijzen

Op het moment van schrijven kost een Divi Supreme licentie voor 1 website $ 40 inclusief 1 jaar updates en support. Voor $ 79 per jaar kun je Divi Supreme op een onbeperkt aantal websites gebruiken.

Conclusie

Naar mijn mening biedt Divi Supreme zeer veel toegevoegde waarde, en dicht ook flink wat gaten die Divi heeft ten opzichte van Elementor Pro en andere concurrenten.
Daarnaast zijn er zeer regelmatig updates die nieuwe modules en verbeteringen toevoegen, dus je krijgt steeds meer waar voor je geld – net als bij Divi zelf.

Sommige dingen – zoals een popup builder en een shrink header optie – komen uiteindelijk hoogstwaarschijnlijk ook wel in Divi zelf, maar ik verwacht niet dat er op korte termijn nieuwe modules zoals een flipbox, tekst effecten en afbeeldingseffecten zullen worden toegevoegd door Elegant Themes. Als je dit soort features wilt heb je echt een plugin zoals deze nodig.

De modules die ik heb behandeld in dit artikel zijn nog maar het topje van de ijsberg; zoals ik al zei bevat Divi Supreme nu al meer dan 40 modules. Bekijk alle modules met demo hier.

De prijs is net onder die van Elegant Themes zelf, en dat lijkt misschien wat aan de hoge kant aangezien dit “maar” een uitbreiding voor Divi zelf is. Maar onthoud wel dat Divi Supreme het aantal modules in Divi verdubbelt, en een aantal coole features toevoegt als popup, scheduled elements en – binnenkort – Mega Menu. Als je het mij vraagt vind ik Divi Supreme de prijs meer dan waard!

Hulp nodig met je Divi website?

Dit artikel is geschreven door Bob de webbouwer, een allround website expert die regelmatig blogt over allerlei onderwerpen die je helpen bij (het bouwen van) jouw website. Heb je hulp nodig? Huur Bob de webbouwer dan in om een website voor je te bouwen, jouw website te verbeteren of een training over dit onderwerp te verzorgen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een vergoeding krijg als je Divi Supreme koopt via een link op deze pagina. Dat kost jou verder niets extra’s, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen. Dus als je Divi Supreme wilt aanschaffen stel ik het zeer op prijs als je dat via deze link doet 😉

Ga je voor de gratis versie van Divi Supreme? Dan kun je eventueel ook een kleine eenmalige donatie doen via de button hiernaast 🙂

 

Bedrag

Gerelateerde artikelen