040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com

In mijn Thrive Architect review schreef ik al dat het team van Thrive Themes al geruime tijd aan de Thrive Theme Builder werkte. Nu is deze eindelijk beschikbaar!
Eens kijken of de Thrive Theme Builder het wachten waard was.

Thrive Theme Builder settings

thrive theme builder review

De eerste indruk van de Thrive Theme builder is in elk geval goed. je moet eerst de Thrive Product Manager plug-in installeren en inloggen op je account. Vervolgens wordt automatisch het Shapeshifter thema – met daarin de Thrive Theme Builder -geinstalleerd en geactiveerd. 

Je wordt verwelkomd door een installatiewizard, waarmee je het logo, de belangrijkste huisstijl kleur (die als accentkleur voor het thema wordt gebruikt) en standaard layouts voor de header, footer, blog (archief en single). pagina’s en homepage kunt instellen.

Voor de homepage kunt je een bestaande pagina gebruiken, of kiezen uit enkele standaard layouts. Nadat je de basis hebt ingesteld leidt een video van 15 minuten je door de basis van de Thrive Theme Builder (die je natuurlijk ook weg kunt klikken)

Het meest opvallende onderdeel van de Thrive Theme Builder is de linker sidebar, waar je de instellingen die je in de wizard hebt gemaakt kunt aanpassen, maar ook de standaard typografie voor de kopteksten, alinea’s, links enzovoort kunt instellen.

Om het ontwerp van je site consistent te houden bevat het standaard kleurenpalet alleen verschillende tinten van de huisstijl kleur die je eerder hebt gekozen.

Je kunt echter ook andere kleuren toevoegen en deze als globaal instellen. Het voordeel hiervan is dat als je die kleur in de instellingen verandert, deze overal verandert waar je hem hebt gebruikt. De eerder ingestelde huisstijl kleur is ook zo’n globale kleur.

Onderaan de pagina vind je de revisies en undo / redo knoppen. Je kunt hier ook bekijken hoe de pagina er op mobiel en tablet uitziet.

Bovenaan de pagina vind je de pagina instellingen. Daar kunt je dingen als publicatie instellingen aanpassen, welke template je op deze specifieke pagina wilt gebruiken (je kunt per pagina een andere template instellen als je wilt) en dingen zoals de header, footer, titel, uitgelichte afbeelding etcetera weergeven of verbergen.

Thrive Theme Builder templates

Op het moment van schrijven heb je de keuze uit 33 standaard pagina templates.
Elke template bestaat uit meerdere onderdelen, zoals een header, hero sectie, content area, call to action, footer en sidebar.

Je kunt eenvoudig elk onderdeel van een template aanpassen; klik gewoon op het onderdeel dat je wilt bewerken en de instellingen voor dat specifieke onderdeel worden geopend in de sidebar.

Als je bijvoorbeeld op de header klikt kun je  de standaard header vervangen door een andere (je hebt de keuze uit 30+ header templates), een transparante of sticky header instellen, de typografie aanpassen, de achtergrond wijzigen en een schaduw of shape divider instellen.

Verder kun je kiezen uit 37 hero designs, 23 call to action designs (ideaal voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief inschrijfformulier), 28 footer designs enzovoort.
Keuze genoeg dus.

Ook de globale velden in het Thrive Dashboard zijn een goede toevoeging. Daar kun je dingen instellen als de contactgegevens van het bedrijf, links naar je social media profielen, privacybeleid, contactpagina enzovoorts.  Daarnaast kun je ook je eigen globale velden toevoegen.

Die globale velden kunnen worden gebruikt in je templates. Als je een van die globale velden in het dashboard bewerkt (bijvoorbeeld omdat het telefoonnummer is gewijzigd) wordt het overal waar je dat veld gebruik hebt automatisch aangepast.

thrive theme builder template

Thrive Architect Light

thrive theme builder architect lite

Voor het bewerken van content elementen (zoals tekst, afbeeldingen en knoppen) gebruikt de Thrive Theme Builder een light versie van Thrive Architect, Thrive’s eigen pagebuilder.

Thrive Architect werd eigenlijk verkocht als een afzonderlijke plugin, maar omdat je ook met alleen de Thrive Theme Builder je content moet kunnen bewerken is er een basisversie met minder opties ingebouwd in de Thrive Theme Builder.

Sinds 1 februari 2021 biedt Thrive echter alleen nog maar een lidmaatschap aan
(Thrive Suite, zie hieronder) waarmee je ook toegang hebt tot de volledige versie van Thrive Architect.

Thrive Suite

Vroeger kon je alle Thrive producten los kopen, maar sinds 1 februari 2021 biedt Thrive alleen nog een lidmaatschap (Thrive Suite genaamd) aan waarmee je al hun producten op maximaal 25 sites mag gebruiken. Naast de Thrive Theme Builder en Thrive Architect vind je de volgende producten in Thrive Suite:

  • Thrive Leads is een geavanceerde opt-in formulier bouwer om meer nieuwsbrief inschrijvingen te krijgen
  • Thrive Ovation is een testimonial plugin die automatisch reacties verzameld van Facebook, Twitter en re blog. Ook kun je automatisch klanten mailen voor een referentie. 
  • Thrive Ultimatum is een plugin waarmee je tijdelijke aanbieding kunt laten zien aan individuele gebruikers.
  • Thrive Headline optimizer laat je A/B testen instellen voor je titels en kiest automatisch de beste variant.
  • Thrive Clever Widgets voegt conditional logic toe aan widgets, waardoor je bepaalde widgets wel of niet kunt tonen op een bepaalde pagina, in een bepaalde categorie enz.
  • Thrive Quiz Builder is een plugin om een quiz te maken (waarbij het uiteindelijke doel marktonderzoek, meer nieuwsbrief inschrijvingen en meer exposure op social media is)
  • Thrive Comments breidt de standaard WordPress reacties uit met de mogelijkheid reacties te liken, erop te stemmen en deze te delen op social media. 
  • Thrive Optimize is ook een A/B test plugin, maar dan voor complete pagina’s. Deze is echter wat duurder en kost $ 127,00 voor een 1 site licentie.

Prijs

Thrive Suite kost $ 228 per jaar ($ 19 per maand). Voor dat geld mag je alle Thrive producten dus op maximaal 25 sites gebruiken. 

Thrive Theme Builder review conclusie

De Thrive Theme Builder is een prima builder. Een sterk punt is dat je gewoon op een template onderdeel kunt klikken – bijvoorbeeld op de header, footer, hero sectie en sidebars –
om deze aan te passen. Bij de meeste andere theme builders moet je eerst in de backend naar het betreffende onderdeel gaan om dit te bewerken, wat veel minder intuïtief werkt.
Ook dingen als de installatie wizard, introductie video en globale kleuren vind ik sterk.

De prijs vind ik wat minder sterk… Bij Elegant Themes (het bedrijf achter Divi) heb je voor hetzelfde geld een lifetime licentie voor al hun producten, voor een ongelimiteerd aantal websites en inclusief levenslange updates en support. Een van die producten is Bloom, een plugin met dezelfde functionaliteit als Thrive Leads (weliswaar iets minder uitgebreid),
en Divi biedt standaard de mogelijkheid elk gewenst element A/B te testen. 

Die prijs is absoluut de enige reden waarom ik Thrive niet zou aanraden, want hun producten behoren tot de top op hun gebied. Dus als jij vindt dat deze geweldige tools het geld wel waard zijn zou ik zeker zeggen “Ga ervoor!”.

Zelf je website bouwen, maar dan wel met wat hulp van een expert?

Kies dan voor Bobs Website in 1 dag pakket! Met dit pakket gaan we samen een hele dag achter de computer zitten (kan eventueel ook online via Zoom) en is aan het einde van de dag (de basis van) je nieuwe website klaar!

Van tevoren regelt Bob alle technische zaken zoals het instellen van WordPress en het installeren van alle benodigde plugins, zodat we die dag meteen aan de slag kunnen met het leukste gedeelte; het ontwerpen en vullen van de website 🙂 .

Doordat we de website samen bouwen leer je precies hoe WordPress werkt en hoe je alles kunt aanpassen.

En kom je er toch even niet uit? Dan mag je Bob altijd even bellen of mailen, want je krijgt 3 maanden support!

Bekijk alle details van Bobs Website in 1 dag pakket

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een vergoeding krijg als je iets koopt via een link op deze pagina. Dat kost jou verder niets extra’s, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen. Dus als je de Thrive Theme Builder wilt aanschaffen stel ik het zeer op prijs als je dat via deze link doet 😉

Ga je de Thrive Theme Builder niet kopen maar wil je me toch bedanken voor dit artikel? Dan kun je eventueel ook een kleine eenmalige donatie doen via de button hiernaast 🙂

 

Bedrag

Gerelateerde artikelen