040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com

WordPress handleiding hoofdstuk 7.1 : Thema’s

WordPress thema's

Het eerste kopje in het menu “weergave” is thema’s. Het thema bepaalt het uiterlijk van de site: de kleuren, welke widget areas je hebt (zie hoofdstuk 7.3) en waar alle onderdelen staan. Sommige thema’s zijn heel basic en andere heel uitgebreid met ingebouwde sliders, page builders enzovoorts.

Als je op de button “thema’s” klikt in het WordPress menu zie je een overzicht van alle geïnstalleerde thema’s. Om een ander thema te gebruiken ga je met je muis over het betreffende thema en klik je op de button “activeren” die onderaan verschijnt.

Hier zie je ook de button “live voorbeeld”, waarmee je direct kunt kijken hoe je website eruit ziet met dat thema zonder dat er op de echte website iets veranderd. Het veranderen van het thema heeft geen invloed op de teksten en afbeeldingen dus experimenteer gerust, je kunt altijd weer terug.

Meestal zijn er slechts enkele thema’s geïnstalleerd op je site, maar er zijn duizenden gratis thema’s beschikbaar voor WordPress. Als je wat geavanceerdere functies wilt zoals de hierboven genoemde slider en page builder kom je al snel uit bij een premium (= betaald) thema, maar dat kost je ook de kop niet; voor zo’n € 50,00 heb je op Themeforest al een prima thema met heel veel mogelijkheden. En niet onbelangrijk: de support bij betaalde thema’s is over het algemeen veel beter dan bij de gratis thema’s.

Bovenaan bij “thema’s” vind je de knop “nieuwe toevoegen”. Als je daarop klikt kun je rechtstreeks in de catalogus van gratis thema’s zoeken. Als je een geschikt thema hebt gevonden ga je er met de muis overheen en klik je op “installeren”. Als je kiest voor een premium thema krijg je een zip bestand. Om dat te installeren klik je bovenaan op “thema uploaden”.

Als je een thema geïnstalleerd hebt begint het echte werk pas, want als je een beetje een professionele uitstraling wilt ben je nog een flink aantal uurtjes zoet met dingen als het aanpassen van de kleuren aan je huisstijl, het opmaken van de pagina’s, het aanpassen van de gegevens enzovoorts. Maar gelukkig zijn er ook webbouwers die dat werk graag voor je uit handen nemen 😉

Ga door naar hoofdstuk 7.2 : Customizer

Hulp nodig met je WordPress website?

Deze Wordpress handleiding is geschreven door Bob de webbouwer, een allround website expert die regelmatig blogt over allerlei onderwerpen die je helpen bij (het bouwen van) jouw website. Heb je hulp nodig? Huur Bob de webbouwer dan in om een WordPress website voor je te bouwen, jouw WordPress website te verbeteren of een training over dit onderwerp te verzorgen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Heeft dit artikel je zo goed geholpen dat je mij niet meer nodig hebt?
Een kleine eenmalige donatie wordt altijd zeer op prijs gesteld 🙂

Bedrag

0 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen