040 848 80 69 bob@bobdewebbouwer.com

WordPress handleiding hoofdstuk 12 : WordPress updaten

Er wordt regelmatig een update uitgebracht voor WordPress, evenals voor de diverse plugins. Deze updates zorgen ervoor dat alles soepel blijft lopen, en dichten bovendien vaak
ook beveiligingslekken. Het is dus zeer belangrijk dat je minimaal 1 keer per maand alles up to date brengt.

wordpress updatenAls er een update beschikbaar is voor WordPress zelf zie je dat in het dashboard zodra je inlogt. Er staat dan bovenin een melding “WordPress [versie] is beschikbaar! Nu bijwerken. Klik op “nu bijwerken” om de updateprocedure te starten.

Je komt dan in het scherm hiernaast. Klik op de rood gemarkeerde knop om WordPress automatisch bij te werken naar de nieuwste versie.

Als het updaten klaar is wordt er een pagina geopend waarop je kunt zien wat er allemaal veranderd is. Vervolgens kun je weer gewoon verder werken in WordPress. Wees geduldig, ook als het lijkt alsof er niets gebeurt. Het updaten kan even duren.

Plugins updaten

Ook voor plugins wordt er regelmatig een update uitgebracht, zeker als er een nieuwe versie van WordPress is. Zie hoofdstuk 8 : plugins voor meer informatie hierover.

Bob onderhoudsabonnement

Heb je zelf geen tijd of zin om elke maand een update te doen, of ben je bang dat het mis gaat? Kies dan voor Bobs onderhoudsabonnement!

Hulp nodig met je WordPress website?

Deze Wordpress handleiding is geschreven door Bob de webbouwer, een allround website expert die regelmatig blogt over allerlei onderwerpen die je helpen bij (het bouwen van) jouw website. Heb je hulp nodig? Huur Bob de webbouwer dan in om een WordPress website voor je te bouwen, jouw WordPress website te verbeteren of een training over dit onderwerp te verzorgen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Heeft dit artikel je zo goed geholpen dat je mij niet meer nodig hebt?
Een kleine eenmalige donatie wordt altijd zeer op prijs gesteld 🙂

Bedrag

4 Reacties

 1. Jan Kijlstra

  De WordPress handleiding is goed geschreven en (dus?) beknopt en duidelijk.

  Het zou wel handig zijn als hij te downloaden was.

  Antwoord
 2. Bob de webbouwer

  Hoi Jan,

  Hartelijk dank voor je compliment, altijd leuk!

  Ik zal eens kijken of ik er een PDF van ga maken, maar deze handleiding wordt bij iedere nieuwe versie van WordPress weer up to date gebracht dus dan loop je eigenlijk altijd achter de feiten aan.

  Groeten van Bob

  Antwoord
 3. Rob

  Hallo als ik een artikel schrijf is het natuurlijk de bedoeling om deze bovenaan in Google te krijgen .als blijkt dat dit niet is gelukt moet ik dan het artikel overnieuw aangepast maken of kan ik het bestaande artikel aanpassen en bv de datum veranderen ? Want ik denk dat als ik het later in de prullenbak doe ik waarschijnlijk een lege link krijg ? Oh ja onderhoud u ook websites ? Gr Rob

  Antwoord
 4. Bob de webbouwer

  Hoi Rob,

  Persoonlijk pas ik altijd het bestaande artikel aan, 2 artikelen over hetzelfde onderwerp schrijven werkt meestal averechts. Je kunt dan inderdaad de publicatiedatum aanpassen, dat doe ik zelf nooit maar het schijnt dat dit wel een (tijdelijk) positief effect kan hebben… Had je overigens mijn artikel over het schrijven van teksten al gevonden?

  Ik onderhoud inderdaad ook websites, ik bied een service abonnement aan van 15 euro per maand waarmee ik zorg dat WordPress en alle plugins up to date blijven. Daarnaast kun je me ook inhuren voor het aanpassen van je website. Als je daar interesse in hebt kun je me het beste even een mailtje sturen met wat je aangepast wilt hebben.

  Groeten van Bob

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen